Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес в официалното откриване

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес в официалното откриване
Коментари Харесай

България и Хърватия ще си сътрудничат за повишаването на способностите на Военновъздушните сили

Министърът на защитата Красимир Каракачанов взе участие през днешния ден в формалното разкриване на Тренировъчния център на многонационалната стратегия за подготовка на авиационни формирования за специфични интервенции, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Церемонията се състоя в авиобаза Земуник край град Задар, Хърватия. България дружно с Хърватия, Унгария и Словения е измежду страните-учредители на програмата.

„ Убеден съм, че тази взаимна самодейност ще бъде сполучлива. Тя ще улесни нашите общи старания в региона на оперативната съгласуемост, стандартизацията и успеваемостта в поддръжка на развиването на качествата за подготовка на Силите за специфични интервенции. Програмата ще даде опция за тяхното потребление в спокойно време в оптимално близки до действителността условия “, сподели министър Каракачанов.

Той акцентира, че присъединяване на представителите на България, Хърватия, Унгария и Словения е още един израз на политическата воля на страните за усилване възпиращия и защитителен капацитет на Алианса и повишение на националните качества за защита.

„ Заедно ние се стремим към дейно взаимоотношение за търсене на съответни решения в региона на образованието и подготовката и усъвършенстване на опциите за обмяна на опит, познания и запаси “, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.

По-рано през днешния ден се състоя тристранна среща сред министрите на защитата на България, Хърватия и Унгария. Министър Каракачанов и хърватският му сътрудник Дамир Кръстичевич разискаха съдействието сред Военновъздушните сили на двете страни.

В хода на диалозите министър Кръстичевич поздрави министър Каракачанов за придобиването на новите бойни самолети Ф 16. Хърватската страна прояви интерес към българския опит при реализацията на модернизационните планове.

В края на срещата министър Красимир Каракачанов връчи плакет на Министерството на защитата на военачалник о.р. Анте Готовина, воин от хърватската отечествена война.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР