Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 11 декември, в

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 11 декември, в
Коментари Харесай

С Хърватия ще си сътрудничим за подобряване на Военновъздушните сили

Министърът на защитата Красимир Каракачанов взе участие през днешния ден, 11 декември, в формалното разкриване на Тренировъчния център на многонационалната стратегия за подготовка на авиационни формирования за специфични интервенции. Церемонията се състоя в авиобаза Земуник край град Задар, Хърватия. България дружно с Хърватия, Унгария и Словения е измежду страните-учредители на програмата. Това оповестиха от Министерството на защитата.

„ Убеден съм, че тази взаимна самодейност ще бъде сполучлива. Тя ще улесни нашите общи старания в региона на оперативната съгласуемост, стандартизацията и успеваемостта в поддръжка на развиването на качествата за подготовка на Силите за специфични интервенции. Програмата ще даде опция за тяхното потребление в спокойно време в оптимално близки до действителността условия “, сподели министър Каракачанов.

Той акцентира, че присъединяване на представителите на България, Хърватия, Унгария и Словения е още един израз на политическата воля на страните за усилване възпиращия и защитителен капацитет на Алианса и повишение на националните качества за защита. „ Заедно ние се стремим към дейно взаимоотношение за търсене на съответни решения в региона на образованието и подготовката и усъвършенстване на опциите за обмяна на опит, познания и запаси “, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.

По-рано през днешния ден се състоя тристранна среща сред министрите на защитата на България, Хърватия и Унгария. Министър Каракачанов и хърватският му сътрудник Дамир Кръстичевич разискаха съдействието сред Военновъздушните сили на двете страни. В хода на диалозите министър Кръстичевич поздрави министър Каракачанов за придобиването на новите бойни самолети Ф-16. Хърватската страна прояви интерес към българския опит при реализацията на модернизационните планове.

В края на срещата министър Красимир Каракачанов връчи плакет на Министерството на защитата на военачалник о.р. Анте Готовина, воин от хърватската отечествена война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР