Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на завода в

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на завода в
Коментари Харесай

Каракачанов награди представители на беларуското предприятие, ремонтирало самолетите Су-25

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди представители на завода в Република Беларус, извършил ремонтно-възстановителните действия на самолетите Су-25, както и военнослужещи и цивилни чиновници за проявения професионализъм при съдействието с беларуската страна по този план. Това оповестиха от пресцентъра на МО.

„ За тези 4 години свършихме някои положителни неща за българската авиация, само че това, което успяхме да осъществим на 100 %, е ремонтът и възобновяване на самолетите Су-25 “. С тези думи министър Каракачанов се обърна към наградените на церемонията в министерството.

„ Въпреки че имаше доста скептици, макар че имаше доста съперници отвън министерството (хора с догматично мислене, немислещи за българската авиация), ние успяхме да приключим този план. Радвам се, че с нашите другари от Беларус се разбрахме и те извършиха една чудесна работа (както ме твърдят и командирът на Военновъздушните сили (ВВС) и офицерите в авиобазата в Безмер). Оставяме разполагаем на нашите Военновъздушни сили един аероплан, който е извънредно значим “, добави той.
Министър Красимир Каракачанов изрази убеденост, че доверието и съдействието с беларуската страна ще продължат.

Награден знак „ За принос към Министерството на защитата “ получиха Павел Иванович Пинигин, шеф на Открито акционерно общество (ОАО) „ 558 Авиационен ремонтен цех “ – Република Беларус и Олег Гаврилович Мухачов, първи заместник-директор на завода. Те бяха отличени за потвърден професионализъм и принос в развиването на военнотехническото съдействие с Република Беларус по отношение на сполучливото осъществяване на контракта за възобновяване и ремонт на самолетите Су-25.

От българска страна с награден знак „ За вярна работа под знамената “, първа степен бяха наградени полковник Милен Димитров, пълководец на военно формирование 26 030 и о.з. полковник Валентин Иванов, предходният пълководец на формированието. С наградни знаци и предметни награди бяха отличени още военнослужещи от авиобазата, както и специалисти от Министерството на защитата.

На церемонията участваха още началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров и други представители на министерството.

Директорът на ОАО „ 558 Авиационен ремонтен цех “ Павел Иванович Пинигин благодари на министър Каракачанов за съдействието. Той му подари книга – албум „ Наследството на Беларус “ с благопожелание: „ Нека тя да ви припомня за нашия общ приключен план, за което ви благодаря персонално на вас “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР