Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди началника на Военномедицинска академия

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди началника на Военномедицинска академия
Коментари Харесай

Каракачанов награди ген. Мутафчийски като народен будител

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди началника на Военномедицинска академия и и основен доктор на Въоръжените сили ген. Венцислав Мутафчийски с почетен плакет за потвърдени " заслуги в региона на българската просвета и просвета, проявен висок професионализъм, принос към Министерство на защитата и по случай 1 ноември - Ден на националните будители ", оповестиха от пресцентъра на ведомството.

С почетен плакет бяха удостоени и Иван Стамболов – Сула – прочут български блогър, журналист и писател; Димитър Димитров – издател, писател-историк; журналистът и водещ на обзорното политическо предаване „ Панорама “ по Българска национална телевизия Бойко Василев , издателят и основател на издателство „ БАРД “ Йордан Антов; Галина Златарева – публицист, създател на исторически романи; писателят Добри Божилов, Петко Колев – ръководител на Общобългарската фондация „ Тангра ТанНакРа “ и едноименното издателство, Димитър Димитров, съпредседател на фондацията и издателството, известният български публицист и издател Иван Гранитски, Неда Антонова – публицист, създател на голям брой исторически романи и обичаният български артист Антон Радичев , които по справедливи аргументи не можаха да участват на церемонията.

 Снимка: Министерство на защитата

„ Всеки един от вас с нещо е предиздвикал българина да се разсъни, да се замисли. Един народ, който не мисли, който не може в главата си да начертае бъдещето си като народ, няма бъдеще “, сподели в словото си министър Каракачанов.

Той акцентира, че по традиция в навечерието на 1 ноември Министерството на защитата награждава освен хора, свързани с армията, само че и учени и общественици, които имат заслуга за събуждането на българската нация.

„ Възраждането има общо с армията, тъй като тези български воини, които почитаме, и с който се гордеем, нямат изгубено стълкновение, точно с помощта на това, че са били задоволително просветени, задоволително осъзнати като българи. Днес и армията и цялото българско обществото има потребност от своето ново възобновление “, сподели министър Каракачанов.

Той благодари на отличените, пожела им триумф и изрази вяра, че будителите в България ще стават от ден на ден и повече.

„ Радваме се, че има институция като Министерство на защитата, която всяка година обръща внимание и награждава българи, които през днешния ден вършат нещо в името на българското. Убедена съм, че ще продължим по същия метод да вършим потребни неща за България “, сподели Галина Златарева от името на всички наградени.

Церемонията се състоя в Министерството на защитата при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в наличието на стеснен брой посетители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР