Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 13 юли, футболната

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес, 13 юли, футболната
Коментари Харесай

Каракачанов награди Пенев с карабина и заяви: Цялата армия се гордееше с играта на ЦСКА

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди през днешния ден, 13 юли, футболната легенда Димитър Пенев. Отличието се връчва за дългогодишна дейна активност в ЦСКА, висок професионализъм като селекционер на националния тим по футбол, принос към сигурността и защитата на страната и по отношение на честването на 75-годишния му празник. Димитър Пенев получи 7,62 мм карабина и грамота.

" Димитър Пенев е тъкмо от това потомство български футболисти, които направиха от футбола онази магична игра, поради която хората отиваха на стадионите ", сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той напомни славната 1994 година и пожела на именития български треньор още дълго време да бъде част от футболната общност.

" ЦСКА беше клуб на Българската войска и точно като подобен той реализира забележителни резултати освен на българско, само че и на европейско и международно равнище, и то при поколението на господин Пенев. И като Министерство на защитата не можем да не изразим нашата благодарност към него като човек, който караше цялата войска да се гордее с играта на ЦСКА ", акцентира министър Каракачанов.

Димитър Пенев благодари за оценката и пожела още доста мотиви за наслада. На церемонията участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министър Анатолий Величков, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.

От името на министъра на младежта и спорта Димитър Пенев получи плакет и приветствен адрес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР