Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант
Коментари Харесай

Изпращат поредния български контингент в Афганистан

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще вземат участие през днешния ден в тържествената гала по изпращане на 36-ия контингент от въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ". Ритуалът ще се организира в град Плевен от 15:00 часа на площад " Възраждане ", оповестиха от Министерството на защитата.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец е полковник Веселин Василев от Съвместното командване на силите.
Командир на ротата за защита е майор Велин Кехайов от военно формирование 42800 - Плевен. Помощник-национален пълководец на контингента е подполковник Недялко Киров от военно формирование 52340.
На ритуала по изпращането в Плевен ще участват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Международната задача на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района, оповестяват от Министерството на защитата. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като страна-членка на НАТО.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР