Министърът на отбраната Георги Панайотов оцени високо работата на военнослужещите

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов оцени високо работата на военнослужещите
Коментари Харесай

Зенитно-ракетни войски с уникален показ на техника в чест на своята 60-годишнина

Министърът на защитата Георги Панайотов оцени високо работата на военнослужещите от Първа зенитно-ракетна база от състава на Военновъздушните сили. По случай 60-годишнината от основаването въз основата през днешния ден, 1 октомври, в центъра на София бяха показани съставни елементи от състава на разнообразни видове зенитно-ракетни комплекси. Министърът на защитата прегледа бойната техника и поздрави военнослужещите и командния състав във връзка празника. Георги Панайотов акцентира, че събитието е неповторимо по своя темперамент, тъй като дава опция на жителите да видят зенитно- ракетни комплекси, които се намират в региони, до които достъпът е мощно стеснен. „ Всички тези зенитно-ракетни комплекси, които виждате тук, са част от противовъздушната защита на страната. Те се изпитват на полигон „ Шабла " на всеки две години. Статистиката сочи, че 90% от пусковете са сполучливи и са поразили задачите ", безапелационен беше министър Панайотов. На журналистически въпрос дали ще има средства за нов зенитно- ракетен комплекс (ЗРК), министър Панайотов отговори, че нови ЗРК са планувани в Програмата за развиването на Въоръжените сили 2032. „ Това ще се случи, не мога да се наемам с година ".

Министърът на защитата заяви още, че идната седмица ще внесе в Министерския съвет план за капиталов разход за придобиване на трикоординатни радари с предложение за разглеждане от Народното събрание. Хеликоптер на Военноморски сили е в тридесетминутна подготвеност да направи евакуация на моряците от заседналия край Камен бряг транспортен съд, в случай че това се наложи, заяви министър Георги Панайотов. Той разясни, че преди ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев са създали облитане на региона на заседналия транспортен съд с хеликоптер.

„ Целта беше да се вземе решение дали хеликоптери могат да бъдат употребявани за разтоварване на азотния тор. Заключението е, че рискът за техниката и хората би бил прекомерно огромен, по тази причина този вид няма да се употребява. Корабът се намира доста близо до скали и при по-силен ентусиазъм напразно, хеликоптерът може да бъде блъснат в тях. А това е нещо, което няма да позволим ", съобщи министър Георги Панайотов. Военнослужещите от зенитно-ракетни войски бяха поздравени във връзка празника и от президента и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, който също посети статичния показ на техниката в столицата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР