Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва днес, 20 септември, в

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва днес, 20 септември, в
Коментари Харесай

Военно-географската служба чества 130 години от своето създаване


Министърът на защитата Димитър Стоянов взе участие през днешния ден, 20 септември, в тържественото отбелязване на 130-ата годишнина от основаването на Военно-географската работа, оповестиха от пресцентъра на МО.

Той поздрави командния състав, военнослужещите и цивилните чиновници, като акцентира значимостта на изпълняваните от тях функционалности. „ Като наследници и продължители на Топографското поделение при Генералния щаб на Българската войска, вие допринасяте за развиването на качествата на Въоръжените ни сили “, сподели министър Стоянов. „ Военно-географската работа обезпечава с географски материали и цифрови географски данни над 120 военни формирования от Въоръжените сили, 5 министерства и 25 други държавни ведомства и организации. Изпълнява взаимни планове с Българска академия на науките и с Агенцията по геодезия и картография. Всичко това Ви трансформира в пример на отговорност и значима част освен от структурата на Министерството на защитата, само че и на страната “, акцентира министър Стоянов. 



Поздравления към персоналния състав на Военно-географската работа насочи от името на военното управление на Министерството на защитата и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков. „ Във военното дело информацията за терена постоянно е била измежду водещите предпоставки за печелене на борби и реализиране на триумфи. На вашата точна и детайлна информация сме разчитали и ще разчитаме, с цел да могат командирите на тактическо и оперативно равнище да вземат верните и ефикасни решения, водещи към търсения резултат “, съобщи той в поздравлението си. Генерал-лейтенант Стойков изрази и признателността си към всички генерации военни картографи, които през годините са съдействали за успехите на Българската войска и за триумфа в подготовката за осъществяване на дилемите ѝ в спокойно време. 

Военнослужещи и цивилни чиновници от Военно-географската работа бяха наградени за положените усърдие и подготвеност при осъществяването на виновните задания за основаване, запазване и продан на пространствени данни и картографски артикули в областта на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР