Министърът на отбраната Димитър Стоянов награди днес, 23 март, военнослужещи

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов награди днес, 23 март, военнослужещи
Коментари Харесай

Наградиха военни, помагали след земетресенията в Турция и Сирия

Министърът на защитата Димитър Стоянов награди през днешния ден, 23 март, военнослужещи от състава на 16-а авиобаза Враждебна и медици от Военномедицинска академия, които участваха в дейностите в помощ на потърпевшите от огромното земетресение в Република Турция при започване на февруари.

„ Вие показахте подвиг в спокойно време. Показахте, че на Българската войска може да се разчита във всеки един миг. Благодарение на Вас ние показахме на нашите съседи, че могат да разчитат на нас “.
С тези думи министър Стоянов се обърна към наградените. Той напомни, че с помощта на бързата и професионална работа на военнослужещите единствено в границите на два часа на 6 февруари бе основана организация за превозването на техника, избавителни екипи и медици в помощ на прилежаща Турция.

„ Това е следващото доказателство, че на Българската войска може да се разчита в сложни моменти. Доказахме го и в Карловско, доказахме го и след земетресението, потвърждаваме го и с всеки полет за здравна евакуация с присъединяване на нашите медици. Хората разчитат на нас и това е с помощта на Вашите умения, с помощта на това, че доказахте, че може да се справите във всеки миг с всевъзможни комплицирани задания “, акцентира министър Стоянов.
Той изрече лична признателност на всеки един от отличените военнослужещи.

„ Знаем, че постоянно можем да разчитаме на Вас “, обърна се началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов към наградените военнослужещи. „ Винаги съм твърдял, че Българската войска е покрай хората с дейностите си по третата задача на Въоръжените ни сили, само че в този миг бяхме близо и до нашите съседи в братска Турция “, акцентира той.
Адмирал Ефтимов уточни, че с цел да бъде страната ни една от страните, които първи се отзоваха след опустошителните земетресения в южната ни съседка, съществена заслуга имат подготвеният летателен, инженерно-технически и наземен състав от Военновъздушните сили и екипите от Военномедицинска академия. „ Реагирахме навреме, тъй като имаме изправна техника, отработени процедури и упражняваме, с цел да бъдем подготвени за такива дейности “, уточни началникът на защитата.

Адмирал Ефтимов срещна наградените военнослужещи с благодарственото писмо, получено от началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Турция армейски военачалник Яшар Гюлер. В него той показва признателност за скъпата поддръжка, която България е оказала на страната им, както и своите пожелания към българските военнослужещи за здраве и благоденствие.

С наградни знаци бяха отличени подполковник Пламен Дончев, капитан Николай Георгиев, майор Мирослав Пипев, капитан Любомир Кирилов, майор Цветан Станимиров, капитан Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков.

На тържествената гала участваха членове на управлението на Министерството на защитата и Щаба на защитата, висши офицери от Българската войска.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР