Министърът на отбраната Димитър Стоянов бе на работно посещение в

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов бе на работно посещение в
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Предоставили сме на Украйна хуманитарна помощ за близо 450 млн. лв.

Министърът на защитата Димитър Стоянов бе на работно посещаване в Киев по покана на неговия сътрудник от Украйна Олексий Резников, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Той акцентира, че от началото на съветската въоръжена експанзия България е предоставила филантропична помощ на Украйна в размер на 448 млн. лева

Българското Министерство на защитата даде филантропична помощ от 2000 каски и 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни облекла и 5000 чифта зимни обувки.

Предстои България да даде безплатно въоръжение, техника и муниции, както и принос към подготвителната задача на Европейски съюз EUMAM.

Предвижда се присъединяване на до 50 български военнослужещи за образование за въоръжение и техника, на територията на страни членки на Европейски Съюз и/или в България.

Петима български военнослужещи ще бъдат командировани в Звеното за военно обмисляне и осъществяване на военни задачи на Европейски Съюз в Белгия, както в Общовойсковото командване по подготовката в Полша и/или в Специализираното командване по подготовката във Федерална Република Германия.

Предлага се и всяка година до 60 бойни санитари от украинските въоръжени сили да се приготвят на наша територия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР