Министърът на околната среда Нено Димов беше отведен принудително от

...
Министърът на околната среда Нено Димов беше отведен принудително от
Коментари Харесай

Нено Димов е отведен за разпит, известното досега

Министърът на околната среда Нено Димов беше отведен наложително от кабинета си в министерството с бус на Специализираната прокуратура за разпит. Това стана в наличието на медиите, а прокуратурата популяризира фотоси от кабинета му и от отвеждането му.

Видео вижте тук

В формалното прессъобщение на прокуратурата името на министъра не се загатва. Казва се единствено, че основният прокурор Иван Гешев е посетил Перник с " оглед съгласуваност на провеждащи се дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане под надзора на Специализираната прокуратура във връзка водната рецесия в града ".

Следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, взаимно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и Министерство на вътрешните работи правят дейности по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – гр.Перник и Министерство на околната среда и водите. Събират се доказателства за осъществени закононарушения от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в гр.Перник, осведоми прокуратурата.

Прокуратурата удостоверява публично, че ДАНС и полицията през днешния ден са проверявали дали притежателите на боклуци на територията на страната са спазвали Закона за ръководство на отпадъците и на Закона за запазване на околната среда.

 Нено Димов е отведен за разпит, известното до момента
© Прокуратура на Република България

По неофициална информация на БНР след няколкочасовия обиск в кабинета му министър Димов е отведен за обиск в дома му.

Премиерът Бойко Борисов разяснява пред публицисти, че оставането на екоминистъра в изпълнителната власт е съдружен въпрос. Димов е член на кабинета от квотата на " Обединени патриоти ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР