Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа ново

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа ново
Коментари Харесай

Екоминистърът подписа ново споразумение по "Околна среда" за климата

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа ново съглашение за финансиране по стратегия " Околна среда " за промени на климата на обща стойност 30 милиона и половина лв., избрани по Европейския финансов механизъм. Споразумението беше подписано в границите на неофициалния съвет на европейските министри по околна среда в НДК, където на двудневна среща те разискват казуса с мръсния въздух, както и идната среща на високо равнище за климата.

По същата стратегия към този момент е сложено началото на система за ранно предизвестие за риск от наводняване в някои от уязвимите общини в България, регистрира Димов, представен от БНР. Разработена е и осведомителна система за интегрирано ръководство на крайбрежните зони, предварителна защита и превъзмогване на следствията от нефтени разливи.

Актуализирана е националната геоинформационна система за ръководство на водите като един от най-важните принадлежности за ръководство на водите.

В началото на съвета на министрите, Димов съобщи пред публицисти, че в над две трети от страните в Европейския съюз има проблем с мръсния въздух. Той изрази изненада, че тематиката не е повдигана до момента на високо равнище.

Важна тематика на срещата, по думите на Димов, ще бъде по-добрата регулаторна рамка, обвързвана със законодателството по околна среда на Европейски Съюз. " Става дума за опит да бъде синхронизирано законодателството, тъй че да се понижи административната тежест и другите секторни политики да могат да ползват законодателството в областта на околната среда по метод, който да разрешава икономическото развиване да се случва по-лесно, предприемачеството да бъде улеснено. " Развитието на стопанската система е приоритет и на България, и на Европейски Съюз ", разяснява той, представен от организация " Фокус ".

Третата тематика, която ще бъде дискутирана на следващия ден сутринта, е обвързвана с световното стопляне и подготовката на СОР24, огромният спор, който ще се състои в град Катовице, Полша след няколко седмици.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР