Министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев ще

Министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев ще ...

Красимир Вълчев открива изследователски център в ПМГ „Васил Друмев“ във Велико ТърновоМинистърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев ще открие във Велико Търново изследователския център на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. Училището е първото в страната, което изпълнява иновативна задача, възложена от министъра, за създаване на нов модел на обучение в професионално направление „Компютърни науки“.

С 300 000 лв. от националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ и още 70 000 лева от училищния бюджет в Природо-математическата гимназия във Велико Търново е създаден съвременен изследователски център, поясни училищният директор Ангел Гушев:

„Включва пет кабинета по химия, по биология, физика, математика и химична лаборатория. Ще бъде от полза и за постигане на по-добри резултати в иновативната задача“.

В изследователския център е създадена и нова лаборатория по роботика, а иновативната задача, възложена от образователния министър на ПМГ и Техническия университет в София, е да се разработят нови образователни и тематични направления над задължителните дисциплини и Природо-математическата гимназия във Велико Търново да стане център за дигитални иновации и реализация на младите хора.

Източник: bnr.bg