Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри обновената сграда

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри обновената сграда
Коментари Харесай

Министърът на образованието и науката откри обновената сграда на ОУ „Христо Ботев“ в Търговище

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри обновената постройка на ОУ „ Христо Ботев “ в Търговище. Средствата за ремонта са 4 396 618 лева и бяха обезпечени по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, оповестиха от МОН.

Училището към този момент разполага със спортни стадиони с нови настилки във вътрешния и външния двор. Направено е изцяло саниране, както и главен ремонт на покрива, стените и подовете. Обновени са пожароизвестителната апаратура, евакуационното осветяване и охранителната апаратура. Закупени са спомагателни камери за видеонаблюдение и е обезпечен достъп за деца със специфични просветителни потребности.

На откриването министър Вълчев уточни, че актуалната година ще бъде най-наситена с действия по възобновяване на материалната база на просветителни институции в цялата страна. От началото на Оперативна програма „ Региони в напредък “ са обезпечени средства за ремонт на над 292 учебни заведения и детски градини. Предстои разкриване на учебните заведения в село Биркова, област Пазарджик, и в Бяла, област Русе.

През последните 5г. в София бяха открити 3 нови здания на учебни заведения – на Втора британска гимназия, както и на учебните заведения в селата Герман и Ботунец, а в Бургас – Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР