Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев Красимир Вълчев е
Коментари Харесай

Министър Вълчев издаде заповед за това как ще учат учениците от 5-ти до 12-ти клас

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 издаде заповед, с която в системата се ползват наредбите на Министерството на здравеопазването във връзка с графика за възобновяване на присъствените занимания в учебно заведение и се регламентира просветителният развой за класовете в неприсъствена форма на образование, оповестява пресцентърът на МОН.

Със заповедта се позволяват присъствените образователни занятия и за учениците от 5-ти до 12-ти клас при спазването на избран график. За да продължи образованието в електронна среда от разстояние за учениците, които в избрания график и седмици не са присъствено в учебно заведение, е издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката.

От 4 февруари, четвъртък, в клас с изключение на учениците от начален стадий, се връщат за две седмици и 7-и, 8-и и 12-и клас по заповед на министъра на опазването на здравето. Останалите не престават образование от разстояние.

От 18 февруари до 2 март присъствено образование ще има за 5-и, 10-и и 11-и клас, както и за начален стадий. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален стадий - 6-и, 7-и, 8-и, 9-и и 12-и клас, ще бъдат в образование от разстояние.

От 4 март до 17 март в учебно заведение ще бъдат учениците в начален стадий и учениците в 6-и, 9-и и 12-и клас. Останалите възпитаници ще се образоват от разстояние в електронна среда, осведомят от МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР