Министърът на образованието и културата на Нидерландия заяви, че след

...
Министърът на образованието и културата на Нидерландия заяви, че след
Коментари Харесай

Холандия - страна на бъдещето или на лудите?

Министърът на образованието и културата на Нидерландия съобщи, че след няколко години от персоналните карти в страната ще отпадне определението за пола на притежателя на документа. Полът ще престане да се загатва в персоналните карти в Нидерландия през идващите няколко години, защото това е “ненужна ” информация, съобщи министърът на образованието и културата.

В писмо до Народното събрание Ингрид ван Енгелсховен показва, че категориите на пола ще бъдат пропуснати от персоналните карти „ от 2024/2025 година “. Тя сподели, че има намерение да ограничи, когато е допустимо, ненужната регистрация на пола, даже в случай че такава информация ще продължи да се включва в паспортите в сходство с регламентите на Европейския съюз.

“Нидерландия няма да бъде първата страна членка, чиито персонални карти пропущат пол. Немската персонална карта не го включва ”, написа министърът. Хората би трябвало да могат да „ основават лична еднаквост и да живеят в цялостна независимост и сигурност “, сподели Ван Енгелсховен.

Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсекс) приветстваха този ход. “Това е отлична вест за хората, които всекидневно срещат проблеми с този тип категории в персоналните си карти - споделят те в взаимно изказване. - И също по този начин е добра вест за всеки, който има вяра, че наличието на вашето долни дрехи не визира държавното управление или управляващите. ”

Холандия направи крачка към признаването на трети пол през 2018 година, когато холандските интерсекс лица завоюваха правото да не се дефинират като мъже или дами в акта си за раждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР