Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар съобщи днес,

...
Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар съобщи днес,
Коментари Харесай

НАТО изпраща на Турция палатки за още 4000 души

Министърът на националната защита на Турция Хулуси Акар заяви през днешния ден, че НАТО ще изпрати палатки за още 4000 души в допълнение към предходна пратка палатки за същия брой хора, останали без жилище след унищожителните трусове на 6 февруари, съобщи държавната телевизия ТРТ-Хабер.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 590
Акар посочи, че съответна сделка е реализирана с НАТО.

Министърът на защитата, съпроводен от началника на генералния щаб на турската войска военачалник Яшар Гюлер, през днешния ден е на посещаване в Хатай, един от окръзите, които бяха най-тежко наранени от трусовете предишния месец.

Акар инспектира палатков град за 2400 души, изграждан под координацията на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) и в съдействие с министерството на националната защита и НАТО.

В изгражданите палаткови лагери град има тоалетни и бани, кухни, трапезарии, перални, палатки за спортни действия, медицински центрове, детски площадки, уреди за филтриране на чисти и отпадни води, административни офиси.

Палатките са устойчиви на доста ниски минусови температури и разполагат със системи за отопление и изстудяване, детектори за разкриване на пожар, кревати и двуетажни кревати, показва ТРТ-Хабер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР