Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети
Коментари Харесай

Министър Лечева награди спортисти за постигнатите успехи

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети на състезатели по гребане, лека атлетика и пукотевица с лък за постигнатите триумфи от огромни шампионати, оповестиха от пресслужбата на институцията.

На гала в Министерството на младежта и спорта Лечева награди гребците Кристиян Василев - бронзов медалист от Европейското състезание за мъже в Мюнхен, Германия и Емил Нейков, който завоюва бронзов орден от Световното състезание до 23 година във Варезе, Италия и сребърно отличие от Европейския шампионат до 23 година в Хазевинкел, Белгия.

За триумфите си на Световното състезание по лека атлетика до 20 година в Кали, Колумбия почетни плакети получиха шампионката в скока на дължина Пламена Миткова и сребърният медалист във високия скок Божидар Саръбоюков. Отличени бяха и медалистите от Европейския шампионат до 18 година в Йерусалим, Израел Лъчезар Вълчев (златен орден, троен скок), Васил Русенов (бронзов орден, троен скок) и Пламена Чакърова (бронзов орден, дълъг скок).

Министър Лечева отличи и Иван Банчев, които извоюва сребърно отличие от Европейското състезание по пукотевица с лък за младежи в Лилешал, Англия.

„ Щастлива съм, че мога да наградя толкоз доста млади състезатели, които са бъдещето на българския спорт. Надявам се да продължите да упражнявате и да се състезавате, с цел да постигнете още по-големи триумфи. Предстоят Олимпийските игри в Париж 2024 и в Лос Анжелис 2028. Вие сте поколението спортисти, което чакаме да забележим там “, сподели Лечева.

Отличени бяха и треньорите по гребане – Петко Аргиров и Румяна Нейкова, по лека атлетика – Ивайло Русенов, Димитър Карамфилов, Красен Цонев и Стойко Цонов и по пукотевица с лък – Иван Иванов и Йордан Джамбазов.

„ Приносът на треньорите за тези триумфи е огромен. Наясно съм, че без професионален щаб нито един играч не може да пробие измежду най-хубавите в света. Затова ви благодаря за всекидневните старания, които полагате, вашите състезатели да са на международно равнище “, обърна се към треньорите Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта се ангажира с тематиката да бъде преразгледана наредбата за критериите, изискванията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица и в нея да бъдат включени и медалисти от юношески шампионати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР