Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев беше

...
Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев беше
Коментари Харесай

Избраха Красен Кралев за посланик на европейския волейбол

Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев беше почетен със званието Посланик на Европейския волейбол. Това стана по време на съвещанието на Борда на Европейската волейболна конфедерация (CEV), което се организира във Верона, Италия.

Почетната купа получи и ръководителят на Хърватския олимпийски комитет Златко Матеша. Двамата бяха наградени със специфични плакети от президента на CEV Александър Боричич преди Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се организираха късно нощес.



Кралев и Матеша ще пазят ползите на огромното волейболно семейство на Стария континент пред европейските институции. Подобна купа CEV връчва за първи път в досегашната си история. Спортният министър на България благодари за голямата чест и се ангажира, както до момента, да бъде измежду най-големите покровители за волейбола, който е един от най-обичаните спортове у нас.

По време на съвещанието на Борда на CEV министър Красен Кралев и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев потвърдиха готовността на страната ни да бъде един от домакините на Европейското състезание за мъже през 2023 година

България ще издигне взаимна кандидатура дружно с Италия, Северна Македония и Украйна. Окончателното решение ще бъде взето по време на идващото съвещание на Управителния съвет на CEV.

Кралев и Ганев показаха увереността си, че още веднъж ще бъдем домакини на огромен волейболен шампионат.



През последните години България сподели отличните си благоприятни условия на уредник. През 2018 година, взаимно с Италия, бяхме домакини на Световното състезание за мъже. Срещите у нас се играха в София, Варна и Русе. Три години по-рано, още веднъж с италианците, страната ни провежда Европейското състезание за мъже. От 18 август до 4 септември тази година Пловдив ще бъде един от градовете-домакини на Европейското състезание при дамите. Срещи ще се играят още в Белград (Сърбия), Задар (Хърватия) и Клуж-Напока (Румъния).

Красен Кралев и Любомир Ганев бяха специфични посетители по време на Суперфиналите на Шампионската лига по волейбол, които се организираха във Верона. При дамите купата завоюва италианският “Караро Имоко” (Конеляно), който победи с 3:2 гейма “Вакъфбанк” (Истанбул). При мъжете първенци станаха волейболистите на полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), които надвиха над “Итас Трентино” (Тренто) с 3:1.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР