Министърът на младежта и спорта Радостин Василев одобри проектите на

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев одобри проектите на
Коментари Харесай

ММС осигури допълнителни 177 053 лева за най-изявените ученици в държавните спортни училища

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев утвърди плановете на държавните спортни учебни заведения по Програма " Подпомагане на учебно-тренировъчната активност и активността на центровете за подготовка на запас за спорта за високи достижения от изявени възпитаници в държавните спортни учебни заведения - 2022 ". С обезпечените спомагателни средства в размер на 177 053 финансирането от Министерството на младежта и спорта на дейностите по плановете на държавните спортни учебни заведения през 2022 година е в размер на 339 308 лв..

Програмата е ориентирана към основаване на конкурентна среда за развиване на спортния гений и поддръжка на мотивацията за спортно рационализиране и изява на най-изявените състезатели от спортния запас, учащи се в шестте държавни спортни учебни заведения, финансирани посредством бюджета на ММС - СУ " Ген. Владимир Стойчев " - София, СУ " Васил Левски " - Пловдив, СУ " Г. Бенковски " - Варна, СУ " Георги Бенковски " - Плевен, СУ " Юрий Гагарин " - Бургас и СУ " М-р Атанас Узунов " - Русе.

Дейностите, включени в плановете, са осъществяване на подготвителни лагери на подобаващи за съответните типове спорт спортни бази и обезпечаване на спортна екипировка за учениците, включени в центровете.

Във всяко от шестте държавни спортни учебни заведения е основан център за подготовка на запас за спорта за високи достижения от изявени възпитаници с осъществени високи достижения в държавни и интернационалните шампионати. За 2022 година в центровете за подготовка на запас за спорта за високи достижения в държавните спортни учебни заведения са включени 474 изявени възпитаници в 22 типа спорт.

Осигуреното присъединяване в подготвителни лагери за най-изявените състезатели от държавните спортни учебни заведения подкрепя построяването на мотивация, образуването на нужните качества и характерни за типа спорт умения, както и способства за израстването им като елитни спортисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР