Mинистърът на младежта и спорта на България Красен Кралев и

...
Mинистърът на младежта и спорта на България Красен Кралев и
Коментари Харесай

Министър Кралев подписа с турския си колега меморандум за сътрудничество

Mинистърът на младежта и спорта на България Красен Кралев и министърът на младежта и спорта на Турция Мехмет Мухарем Касапоглу подписаха Меморандум за съдействие сред двете страни. Целта на Меморандума е по-нататъшно подсилване на околните връзки сред България и Турция и поощряване на съдействието в развиването на младежта и спорта на двете страни.

Министър Касапголу беше безапелационен, че подписването на меморандума е знак, че България и Турция желаят да надградят своите обичайно другарски връзки. Според турския министър младежите са най-важният запас на всяка страна и младежките политики би трябвало да се развиват интензивно.

" Чрез подписването на документа за съдействие се ангажираме да насърчаваме обичайните спортове и игри и да насърчаваме спортния туризъм сред България и Турция ", сподели Мехмет Мухарем Касапоглу.

Турският министър беше безапелационен, че битката против допинга е приоритет и за двете страни.

" За нас е значимо, че сте член на Световната антидопингова организация (WADA), тъй като желаеме да бъдем сътрудници и в антидопинговите политики ", обърна се министър Касапголу към Красен Кралев.

Министър Кралев посочи, че днешния следващ акт на добросъседство ще укрепи и ще развие връзките сред България и Турция, които поддържат интензивни контакти от десетилетия в елитния и в всеобщия спорт. По думите му, партньорството сред двете страни ще способства за високи достижения и в спортната медицина и просвета.

" Ще си сътрудничим интензивно и в битката с допинга, с която от години съм персонално зает като член на Управителния съвет на WADA ", акцентира Красен Кралев.

Министърът на младежта и спорта на България разяснява, че най-модерната международна наклонност в спорта сега включва организирането на взаимни семейства на европейски и международни шампионати. Той посочи, че Турция неведнъж се е потвърдила като добър хазаин на шампионати от най-голям сан.

" България също има доста обичаи в тази посока - в последните години сме извънредно дейни в организирането на семейства на редица спортни конгреси ", изясни Кралев.

Заедно с Италия България беше хазаин на европейско състезание по волейбол за мъже през 2015 и на международно състезание през 2018 година През 2021 ще има взаимно домакинство на европейско състезание по волейбол за дами сред България, Сърбия, Румъния и Гърция. " За нашите страни това е голям късмет да промотираме района си и да подтикваме стопанската система. Имаме голямо предпочитание да помислим дружно на какво състезание България и Турция могат да създадат взаимно домакинство ", обърна се Кралев към турския си сътрудник.

Красен Кралев посочи, че България ще бъде хазаин на последната подготовка по битка за Олимпийските игри в Токио през месец април тази година.

" Състезанието ще се организира в София в най-голямата ни спортна сцена. Борбата има особено място в сърцата на турските жители. Каня делегация от страна на турското министерство на младежта и спорта, с цел да имаме действителна опция за дейна работа сред екипите ни след подписването на Меморандума ", сподели още българският състезателен министър.

В рамките на визитата си в Анкара министър Кралев беше придружаван от българския дипломат в Турция Н.Пр. Надежда Нейнски. Българската делегация посети Олимпийски център за подготовка и възобновяване на спортисти, където Красен Кралев беседва със спортни експерти и рехабилитатори. Беше контрактувано български експерти да посетят Центъра за продан на опит.

Министър Кралев се поклони в Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк " Анъткабир ". По време на специфична гала бе поднесен български венец пред Мемориала на Ататюрк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР