Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че промените
Коментари Харесай

Красен Кралев защити закриването на частните лотарии – ще има повече средства за спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че измененията в Закона за хазарта ще се отразят удобно на българския спорт, защото парите за него ще се усилят доста. Той приказва пред медиите след " Нощта на първенците ", проведена от Министерството на младежта и спорта и Българския състезателен тотализатор., заяви topsport.bg.

" Не мога да разясня какво ще се случи в Левски. Това е решение на притежателите и управлението на клуба. Става въпрос за регулация на бизнеса. Мисля, че всяка страна има право да контролира бизнеса. Смятате ли, че тези дейности са ориентирани против Левски? От едната страна стои ползата на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи ползата на футболния клуб е по-голям от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 милиона повече за българския спорт. Никой не се намесва в бизнеса на фирмите за
залози, а за регулация на моментните лотарийни игри. Това ще се отрази най-добре на целия български спорт. " - сподели министърът.

Красен Кралев добави, че няма по какъв начин да не поддържа предложение, което ще докара до повече пари за българския спорт и пожела на родните състезатели доста триумфи през 2020 година.

" Промените в Закона за
хазарта водят до по-големи доходи за тотализатора и Министерството на спорта. По принцип бюджетът на министерството е към 80 милиона лв.. От тях 50 млн. отиват за спортните действия. След измененията тези средства ще бъдат увеличени двойно. Това ще бъде добре за българския спорт. Парите за спорт идват главно от тотализатора. Тези промени ще доведат до нарастване на приходите. Няма по какъв начин да не поддържа предложение, което ще докара до нарастване на приходите за българския спорт. Редно е да разпознаваем заслужилите след всяка една година. Те получават награди от Българския състезателен тотализатор. Имахме добра година, само че наред с това съм уверен, че можем доста повече. Дай Боже шансът да е на страната на спортистите ни и да се поздравим с доста медали от Токио. " - добави той.

Припомняме, след обявените от Валери Симеонов промени за
хазарта и рестриктивните мерки за реклама на хазарт през 2018 година, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и няколко малките екрани, членове на АБРО, както и Футболния съюз, се оповестиха срещу.

Валери Симеонов получи кардиналната поддръжка на ГЕРБ в Народното събрание. Десните партии отвън Народното събрание пък предложиха и собствен вид за промени в закона. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР