Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите за
Коментари Харесай

Министър Кралев връчи наградите „Люпи и Мичмана” на Огнян Георгиев и Петър Василев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи премиите за спортна публицистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „ Люпи и Мичмана”. Приз за работата си през 2017 година получи журналистът от „ България през днешния ден “ и боксов коментатор Огнян Георгиев, а за повсеместен принос бе отличен дългогодишният състезателен коментатор и публицист от Българска национална телевизия Петър Василев.

Призовете за спортна публицистика „ Люпи и Мичмана “ се присъждат от Българската асоциация на спортните публицисти. Церемонията по връчването на деветите годишни награди се състоя в Музея на спорта на националния стадион „ Васил Левски “ в наличието на ректора на НСА „ Васил Левски “ проф. Пенчо Гешев, спортни величия и спортни публицисти.

„ За мен е голяма чест и привилегия за поредна година да вземам участие във връчването на премиите на името на две от легендите в българската публицистика Людмил Неделчев и Николай Колев. Всички носители на премията досега са извънредно почтени хора, притежаващи най-високите стандарти за морал в българската спортна публицистика. Петър Василев от дълго време се е трансформирал в легенда и пример на чистата телевизионна публицистика. Впечатлен съм от разработките на Огнян Георгиев за обстановката в международния бокс. Изключително забавни материали, които раздрусаха радикално Международната федерация и помогнаха този по този начин обичан от българите спорт да бъде изчистен от ръководството, което нанесе доста съществени вреди върху неговия имидж “, съобщи Кралев.

Той добави, че постоянно е гледал на българските спортни публицисти като на сътрудници и другари, които са коректив на работата на Министерството на младежта и спорта.

„ Благодаря Ви, че проявявате оптималната обективност, отразявайки и достиженията, и неуспехите на българския спорт. Защото всеки неуспех е урок, който би трябвало да научим още по-добре, а всеки триумф би трябвало да бъде показван по метод, по-който да стимулира българските деца да последват образеца на именитите ни спортисти. Всеки народ, всеки развой има своите пикове и спадове, тъй че би трябвало да оценяваме по достолепие всеки един триумф, който нашите девойки и момчета реализират, защитавайки цветовете на България “, сподели Красен Кралев.

По време на церемонията по награждаването с минута безмълвие бяха почетени напусналите този свят футболисти Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов–Меци. „ На всички сътрудници спортни публицисти поисквам да бъдат етични като Павел Панов, стоманени в работата си като Георги Марков и мозъкът им да бъде толкоз бърз, колкото бърз е бил по крилото Цветан Веселинов “, сподели ръководителят на Българската асоциация на спортните публицисти Найден Тодоров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР