Министърът на младежта и спорта Красен Кралев уважи 80-годишния юбилей

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев уважи 80-годишния юбилей
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев: За Иван Василев думата легенда е малко

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев почете 80-годишния празник на Иван Василев и връчи почетен плакет на някогашния футболист на Черно море и ЦСКА.

Пред „ Петел ” Кралев сподели за Иван Василев:

„ За мен беше наслаждение и чест да участвам на 80-годишния празник на огромния футболист на Черно море и ЦСКА Иван Василев. За него мога да кажа, че думата легенда е малко. Бях на 10 години, когато той върна Черно море в „ А ” група. Ходех на всеки мач в „ Б ” група и от трибуните приветствах един доста мощен тим, който доминираше над противниците си, защото Иван Василев бе вдъхнал религия на футболистите и извличаше максимума от всеки един от тях. На Исперих да вземем за пример им вкарахме 9 безответни гола.



По-късно, през 1998 година, когато станах президент на Черно море, имах диалог с адмирал Васил Янакиев. Той ми сподели: „ За да си сполучлив президент на клуба, най-малко единият от Иван Василев и Божил Колев би трябвало да е до теб. ”

Неслучайно всички футболисти, които Иван Василев е упражнявал, неговите съотборници и футболни хора, се обръщат към него с „ Бате ”. По този метод те показват своето почитание и почит към един от ярките посланици на Варна и футбола в града.

В персонален аспект Иван Василев към този момент е един благополучен прародител на една прелестна внучка. Пожелавам му да бъде жив и здрав, хората да не престават да му се радват, а младите черноморци да вървят по неговия път. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР