Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма, водена от кмета Масао Омори.

По време на срещата беше разисквано положителното партньорство сред български спортни федерации и градската администрация на Окаяма. През 2016 година беше подписано съглашение сред ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите за взаимна активност. На база това съглашение и специфична стратегия на японското държавно управление през последните три години няколко общини в страната одобриха за подготовка български състезатели от разнообразни спортове. В Окаяма сигурно подготовка преди Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година ще водят състезателките ни от националния тим по битка за дами и бадминтон.

“Нашите спортисти са извънредно удовлетворени от изискванията, които им оферирате за подготовка. Те се усещат като вкъщи си в Окаяма. Надявам се, че по време на Олимпийските игри в Токио ще има последователи от града, които ще поддържат българските състезатели”, съобщи министър Кралев пред своите посетители.

Омори и министър Кралев разискаха опцията и други български спортисти да се приготвят в град Окаяма. За задачата делегацията от Япония ще се срещне с представители на Българската федерация по лека атлетика и Българската паралимпийска асоциация, а Красен Кралев се ангажира да организира диалог с управленията на двете централи.

Кметът Масао Омори подсигурява, че българските спортисти ще получат отлични условия за подготовка през олимпийската година.

На срещата участваха още ръководителят на Българската федерация по битка Христо Маринов и ген. секретар на централата Валентин Райчев. Маринов изрече благодарността си към Масао Омори за гостоприемството, с което са били посрещнати българските състезателки по време на лагера им през май тази година. Тогава в тренировките се включи и легендата на японската женска битка Каори Ичо, която има четири олимпийски и 10 международни трофеи във визитката си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР