Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с делегация от японския град Окаяма, водена от кмета Масао Омори.

По време на срещата беше разисквано положителното партньорство сред български спортни федерации и градската администрация на Окаяма. През 2016 година беше подписано съглашение сред ММС и японското министерство на образованието, културата, спорта, науката и технологиите за взаимна активност. На база това съглашение и специфична стратегия на японското държавно управление през последните три години няколко общини в страната одобриха за подготовка български състезатели от разнообразни спортове. В Окаяма сигурно подготовка преди Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година ще водят състезателките ни от националния тим по битка за дами и бадминтон.
 Снимка 453323
Източник:

" Нашите спортисти са извънредно удовлетворени от изискванията, които им оферирате за подготовка. Те се усещат като вкъщи си в Окаяма. Надявам се, че по време на Олимпийските игри в Токио ще има последователи от града, които ще поддържат българските състезатели ", съобщи министър Кралев пред своите посетители.

Омори и министър Кралев разискаха опцията и други български спортисти да се приготвят в град Окаяма. За задачата делегацията от Япония ще се срещне с представители на Българската федерация по лека атлетика и Българската паралимпийска асоциация, а Красен Кралев се ангажира да организира диалог с управленията на двете централи.
 Петър Касабов: Огромен интерес и топло посрещане в Окаяма! Благодарим на домакините си
Петър Касабов: Огромен интерес и топло посрещане в Окаяма! Благодарим на домакините си

Япония посрещна националките по битка с кисело мляко

Кметът Масао Омори подсигурява, че българските спортисти ще получат отлични условия за подготовка през олимпийската година.

На срещата участваха още ръководителят на Българската федерация по битка Христо Маринов и ген. секретар на централата Валентин Райчев. Маринов изрече благодарността си към Масао Омори за гостоприемството, с което са били посрещнати българските състезателки по време на лагера им през май тази година. Тогава в тренировките се включи и легендата на японската женска битка Каори Ичо, която има четири олимпийски и 10 международни трофеи във визитката си.
 Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма
Министър Кралев се срещна с представители на японската префектура Окаяма

Женският ни народен тим по битка организира лагер в Окаяма през месец май
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР