Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с представители на ФИБА и ФИБА Европа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с генералния секретар на ФИБА Андреас Заклис и президента на ФИБА Европа Тургай Демирел. Двамата са на посещаване в България по покана на Българската федерация по баскетбол. Тази вечер на специфична гала ще бъде маркиран вековният празник на проведения баскетбол у нас.

Министър Кралев и неговите посетители разискаха идните в София огромни шампионати при подрастващите. През 2020 година "Арена Армеец " ще бъде хазаин на шампионата на планетата за юноши до 17 година Надпреварата ще се организира от 4 до 12 юли. От 13 до 22 август пък 24 тима ще се борят за промоция в Дивизия "А " на Европейското състезание за момчета до 16 години. Андреас Заклис показа, че е извънредно удовлетворен от интензивността на България в това отношение. Тургай Демирел напомни, че страната ни ще одобри европейска конкуренция при момчетата за четвърти път в последните 6 години. По време на диалога Красен Кралев се ангажира ММС да продължи да оказва помощ при организирането на шампионатите и изрази предпочитание България да бъде хазаин на една от групите по време на Европейското състезание за мъже през 2025 година
На срещата за следващ път беше коментиран казусът с интернационалния баскетболен календар. ФИБА и Евролигата към момента не могат да реализират синхрон, който да разреши на играчите от водещите клубове в Европа да вземат участие и в мачовете на националните си тимове. Министър Кралев се ангажира да продължи да оказва помощ за разрешаването на казуса сред двете организации по време на дебатите в Съвета на Европейския съюз, както и на равнище Европейска комисия.

По време на диалога беше наранена и тематиката с развиването на баскетбол 3х3 в международен мащаб. На Олимпийските игри в Токио през 2020 година тази вариация на баскетбола ще дебютира в програмата на най-големия състезателен конгрес, с присъединяване на 8 тима при мъжете и дамите. Беше разисквана опцията България да провежда един от шампионатите 3х3 на ФИБА в идващите години.

Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на Андреас Заклис и Тургай Демирел с признателност за поддръжката, която двамата оказват за развиването на българския баскетбол.

На срещата участваха още президентът на Българската федерация Георги Глушков, генералният секретар на ФИБА Европа Камил Новак и мениджърът в департамент "Развитие " на ФИБА Европа Коста Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР