Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес
Коментари Харесай

В Стара Загора ще изграждат уникална за България тренировъчна лекоатлетическа писта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна през днешния ден с представители на спортните клубове в Стара Загора. По време на срещата той изясни, че в града ще бъде построена първата по рода си подготвителна лекоатлетическа писта в композиция сред шамот и тартан. „ До момента в България няма построено оборудване с такава композиция. Шамотът е изключително подобаващ за спортисти в предварителен интервал и за фенове на бягането, защото е по-мек и щади краката “, изясни Кралев. Средствата, които са отпуснати от Министерство на младежта и спорта, са в размер на над 1,1 млн.лева. Проектът включва още създаване на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за характерната настилка. Изцяло ще бъде актуализирано ел.захранването за нужните уреди на поливната система. „ Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона ще бъде отстранено, а съвременно такова ще бъде построено в северната част на пистата “, изясни още той, като акцентира, че това ще даде опция, дружно с ремонтираната писта на стадион „ Берое “, да стане прелестен състезателен комплекс. Зам.-кметът Красимира Чахова посочи, че ремонтните действия не са стартирали все още, поради подадена тъжба в Комисия за защита на конкуренцията от една от компаниите, взели участие в публичната поръчка.

 Ключови кръстовища в Стара Загора с нова визия Ключови кръстовища в Стара Загора с нова визия
С напълно нова аранжировка са двата тревни острова на кръговите кръстовища, намиращи се на бул. “Славянски “ в Стара Загора....
Министър Кралев добави, че спортът в Стара Загора се поддържа и добави, че във Второ ОУ „ П.Р.Славейков “ ще бъде построен физкултурен салон и напомни, че се чака стартирането на дейностите по създаване на зала „ Арена Стара Загора “.
Участие в срещата взе и министрите на образованието Красимир Вълчев и на стопанската система Лъчезар Борисов. Вълчев бе безапелационен, че е значимо да се влага в спортните бази, тъй като това способства за здравето на младежите. “Съвместно двете министерства работим върху това да построяваме хармонични персони, които учат и спортуват “, добави Вълчев.
Присъстващите представители на спортни клубове показаха удовлетворение за направените усъвършенствания в спортните бази на града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР