Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ректорът на Национална

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ректорът на Национална
Коментари Харесай

Започна модернизацията на центъра за хвърляния в НСА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ректорът на Национална спортна академия " Васил Левски " (НСА) проф. Николай Изов, ръководителят на катедра " Лека атлетика " проф. Марин Гъдев и олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова направиха първа копка и дадоха началото на строително-ремонтните действия по модернизацията на лекоатлетическия център за хвърляния към висшето образователно заведение. Министерството на младежта и спорта (ММС) финансира реновирането на обекта с 216 775 лева по реда на Наредба № 4. Ще бъде осъществен повсеместен ремонт на секторите за мятане на диск, чук, копие и подтикване на гюле. Ще бъде усъвършенствано положението на тревните площи. Проектът планува и монтаж на мобилни трибуни. Със лични средства НСА реконструира съблекалните и пистата на оборудването.
 Снимка 520918
Източник:

" Изключително горделив съм с този план и се веселя, че продължаваме вложенията си в лекоатлетически обекти. През последния мандат направихме доста уреди. Извършена беше реконструкцията на 3 открити и 6 закрити писти за лека атлетика в страната. " Асикс Арена " беше актуализирана с инвестиция от над 8 млн. лв., ремонтирана беше и залата в Добрич, която дълго време беше единственият дом през зимата за спортистите ни. Изграждаме и два нови центъра за хвърляния, тъй като там имаме доста надарени състезатели. Започваме в НСА и Балчик. България е имала обичаи в тези дисциплини, само че е мъчно да се развиваш, когато няма добре направени уреди. Вярвам, че по този метод ще се привлекат и доста млади състезатели. Надявам се това да стане един прелестен народен център по хвърляния ", съобщи министър Кралев.

Той добави, че вложенията на ММС в лекоатлетически уреди не престават с реконструирането на писти на стадионите в Габрово, Враца и Стара Загора. В тяхната рационализация, която започва в идващите дни, ще бъдат вложени 3 750 000 лева Ще бъдат актуализирани и закрити писти в Русе и Плевен. В момента специалистите на ММС преглеждат план за създаване на нова писта в Ямбол.
 Снимка 520917
Източник:

" Атлетиката е доста известен и наличен спорт, който може да се практикува от всички. Именно по тази причина направихме масирани вложения в тази посока. Ние ще продължим и през идващия мандат, тъй че да има във всеки един регионален център съвременно лекоатлетическо оборудване. В непрекъсната връзка сме с федерациите и кметовете на общини, срещам се с представители на клубовете, с цел да получа нужната информация, която ще ми бъде извънредно потребна при правенето на идващия 4-годишен проект. Ще оказваме помощ там, където има потребност и обичаи. През този мандат изградихме доста подготвителни зали в разнообразни типове спорт - бокс, битка, повдигане на тежести волейбол. Амбициите ми през идващия мандат е да подчертаваме върху плувните басейни, тъй като това е различен спорт, който е с извънредно огромно значение освен за елитния, само че и за всеобщия спорт. Надявам се да ни стигнат силите, времето и средствата да осъществим цялата ни амбициозна капиталова стратегия през идващия мандат ", сподели още Красен Кралев.
 Снимка 520916
Източник:

Академичното управление на НСА благодари на спортния министър за инвестицията, която ММС прави в подобрението въз основата. Благодарност изрекоха и студентите от катедра " Лека атлетика " с началник проф. Марин Гъдев.

Центърът за хвърляния в спортната академия ще бъде употребен за подготовка и от националните ни състезатели.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР