Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе срещи със

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе срещи със
Коментари Харесай

Министър Кралев проведе срещи със спортни клубове от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира срещи със спортни клубове от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Кралев беше придружаван от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Целта на срещите беше Кралев да се запознае със положението на спортната инфраструктура и проблемите пред клубовете от района. Представителите на спортната общност благодариха на министъра за постигнатото по-справедливо систематизиране и двойното нарастване на средствата по Програмата за развиване на спортите клубове. По време на срещата беше изтъкнато, че в Благоевград 12 клуба ще получат 114 200 лева за 2021 година

" Нашето предпочитание е да продължим да влагаме в спортна инфраструктура. Трите държавни управления на Бойко Борисов досега са вложили близо 500 млн. лева в спортни уреди. Никой различен не е правил сходно нещо ", съобщи Красен Кралев пред спортните клубове в Благоевград.

Кралев и шефът на ОФК " Пирин " Венко Попов разискаха опцията за построяването на подготвителен терен, който да се употребява от футболистите на " орлетата ". Тимът е един от главните кандидати за промоция в елита през този сезон. С представители на бойните спортове беше коментирана опцията за реновирането на зала, която да бъде употребена от няколко клуба при избран график.

Представителите на клубовете бяха осведомени и с всички стратегии на ММС, по които могат да аплайват, с цел да получават финансиране и да подкрепят своята активност. Министър Кралев означи, че в Средно учебно заведение с проучване на непознати езици " Св. Климент Охридски " ще бъде построен един от физкултурните салони, за които държавното управление отпусна 25 млн. лева
 Снимка 516273
Източник:

Андрей Новаков пое ангажимент за обезпечаването на средства за закупуване на нова мрежа за скокове на батут, която е нужна за Градска канализация " Любчо Солачки ".

В Сандански Кралев и представителите на двата локални клуба по плувни спортове разясниха опцията за създаване на закрит басейн, какъвто липсва в града. Според ръководителя на ПК " Вихрен " Николай Вакареев градът е един от главните центрове на плуването в страната. За двата локални отбора се състезават националите Антъни Иванов, Любомир Епитропов и Йордан Янчев.

" В Сандански изградихме многофункционална спортна зала, за която държавното управление отпусна 3,3 млн. лева Направен беше и ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона, който ММС финансира с 236 690 лева Намерението ни е в идващия мандат да стартираме построяването на инфраструктура за плувните спортове. Плуването в България през последните години се развива извънредно сполучливо. Това е фундаментален спорт, който се радва на голяма известност ", съобщи Красен Кралев.
 Кралев: Трябва да бъде открит верния баланс сред публичния интерес, обвързван със здравето на хората и интереса на почитателите
Кралев: Трябва да бъде открит верния баланс сред публичния интерес, обвързван със здравето на хората и интереса на почитателите

Мисля, че хората са узрели, по-дисциплинирани и стартират да съблюдават ограниченията, които предлага Министерството на здравеопазването

С представителите на ФК " Вихрен " беше разисквана опцията за реновиране на терена на градския стадион в Сандански. Отборът, който играе в Трета лига, има шансове за завръщане в професионалния футбол.

Кралев организира среща и с кмета на Сандански Атанас Стоянов. Двамата разискаха правенето на план за закрит плувен басейн. Стоянов разгласи, че на идващото съвещание на Общинския съвет ще бъдат утвърдени правила за прилагане на многофункционалната спортна зала от локалните клубове.

Министър Кралев и Андрей Новаков посетиха I ОУ " Св. Климент Охридски ". В образователното заведение няма подобаващи условия за упражняване на часовете по физическо образование. То попада във втората група от учебни заведения, които ще се снабдят с физкултурни салони, построени със средства, отпуснати от държавното управление. Директорът Виолина Андреева срещна спортния министър с терена, на който може да бъде построено сходно оборудване. В I ОУ " Св. Климент Охридски " учат 465 деца.
 Снимка 516274
Източник:

В края на деня Красен Кралев се срещна и с клубове от Гоце Делчев. Представителите на тимовете по хандбал и баскетбол благодариха на министъра за изискванията, които предлага многофункционалната спортна зала " Неврокоп Арена ". Тя беше открита през 2016 година, а построяването й беше финансирано с 3,3 млн. лева от държавния бюджет посредством обществената капиталова стратегия " Растеж и стабилно развиване на районите ". Преди това Красен Кралев посети с. Хвостяне в община Гърмен. Кметът Сейхан Ахмедов срещна министъра с плана за спортна площадка, която се построява сега.
 Министър Кралев: Няма мотиви за терзание за нашите спортисти в Белмекен, стартира снегопочистването
Министър Кралев: Няма мотиви за терзание за нашите спортисти в Белмекен, стартира снегопочистването

От през вчерашния ден съм в непрекъснат контакт с шефа въз основата Илиян Пищиков и атлетите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР