Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща
Коментари Харесай

Министър Кралев проведе работна среща с президента на Международната тенис федерация Дейвид Хагърти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира работна среща с президента на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти.

По време на срещата двамата подчертаха положителното съдействие сред ММС, Международната и Българската тенис федерации.

Красен Кралев и Хагърти разискаха четвъртото издание на тенис шампионата от сериите АТП 250 SofiaOpen, който ще се организира в зала " Арена Армеец " от 3 до 10 февруари 2019 година

" Това е значимо събитие, което е извънредно потребно и вдъхновяващо за младежите, които ще имат опция да гледат онлайн играта на едни от най-хубавите тенисисти в света ", уточни президентът на Международната тенис федерация.

Министър Кралев и гостът му разискваха тематиката за сериозните проблеми с уреждането на мачове и черното тотото, които има в тениса, като Хагърти изрече удовлетворение, че напоследък сходни случаи понижават.

Спортният министър и Дейвид Хагърти дискутираха последните промени в международния тенис, бъдещите провокации пред спорта, както и развиването му измежду подрастващите на национално и международно равнище.

" В отлични връзки сме с Българската федерация по тенис, която се оправя доста добре с работата си, изключително с подрастващите. За това и получават нашата поддръжка ", сподели Кралев.

Спортният министър срещна госта си със взаимните стратегии за хора с увреждания и " Тенисът - спорт за всички ", които ММС осъществя с БФТ, като акцентира, че спортното министерство обръща съществено внимание на детско-юношеския тенис, заради което е основана и тази стратегия.

На срещата участваха още президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, турнирният управител на " SofiaOpen " Катерина Генова,изпълнителен шеф на националния тенис център Георги Дончев и юрист Елена Тодоровска.

 Президентът на Световната тенис федерация Дейвид Хагърти идва в България
Президентът на Световната тенис федерация идва в България

Г-н Хагърти ще се срещне с министър Красен Кралев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР