Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие делегация от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие делегация от
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с ръководството на Европейската федерация по конен спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев одобри делегация от ръководители на конния спорт в България и Европа след извършения Балкански шампионат по прескачане на трудности в Житница (31 август - 3 септември). На срещата участваха президентът на Европейската федерация по конен спорт (EEF) и член на Бюрото на Международната федерация по конен спорт (FEI) доктор Ханврид Харинг, вицепрезидентът на EEF и член на Бюрото на FEI Арман Йозгьоркьой, членът на Бюрото на EEF Тео Плугмейкърс и президентът на Балканските шампионати Алан Андабака. Българската федерация по конен спорт бе показана от президента Тодор Гергов, вицепрезидента доктор Крум Рашков и генералния секретар Теодор Шейтанов.

Президентът на Българската федерация по конен спорт Тодор Гергов връчи на Красен Кралев специфичен орден за приноса му за развиването на конния спорт в България през двамата му мандата като състезателен министър. Наградата е с изображение на Мадарския конник, който е знак на Българската федерация по конен спорт. Отличието се връчва за първи път и е предопределено за персони отвън федерацията с огромни заслуги към конния спорт. От своя страна министър Кралев връчи почетни плакети на задграничните посетители.

 Снимка 310933
Източник:

Президентът на EEF доктор Харинг сложи висока оценка на организацията на Балканския шампионат в Житница. Гостите срещнаха министъра с проектите за идното прекосяване на Балканските шампионати под егидата на Европейската федерация по конен спорт (ЕЕF) от 2018 година Ръководителите на EEF изложиха хрумвания за развиването и популяризирането на конния спорт и опциите за привличане на вложения, посредством него. Представителите на EEF показаха образци за сполучливи модели на обвързване на конния спорт със селското стопанство в развити европейски страни, защото конният спорт е мощна промишленост за развъждане на коне, произвеждане на фуражи и храни. Този модел може да бъде разискван сред отрасловите министерства и прибавен и в страната ни.

В приключилия Балкански шампионат по прескачане на трудности в Житница участваха 180 ездачи от 8 страни - България, Албания, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Хърватия.

 Снимка 310932
Източник:

В отборните класирания българските състезатели завоюваха златен орден при децата и сребърен орден при мъжете. В самостоятелните подреждания при децата Милко Кочев взе сребърен орден, а Ая Митева - бронзов. При мъжете Ивайло Бонев приключи със сребърно отличие.

Паралелно с Балканския шампионат на комплекса в Житница се организира и съревнование за млади коне с 30 участници. В него българските представители взеха три победи - две на Антон Дацевски и една на Филип Велев.

 Министър Кралев награди спечелилите в конкуренцията за премиите на “Бяла карта” от Световната купа по конен спорт
Министър Кралев награди спечелилите в конкуренцията за премиите на “Бяла карта ” от Световната купа по конен спорт

Министерството на младежта и спорта подкрепя провеждането на надпреварата с 30 000 лева
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР