Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на министъра

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на министъра
Коментари Харесай

Министър Кралев показа зала „Арена Армеец“ на иранска делегация

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа на министъра на спорта и младежта на Ислямска република Иран Н.Пр. Масуд Солтанифер най-голямата зала в България „Арена Армеец“.

Кралев, неговият заместител доцент Стоян Андонов и изпълнителният шеф на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов срещнаха делегацията от Иран с условията за осъществяване на подготвителен развой и опциите за спортна активност и огромни концерти, които оферират огромната зала и помощните пространства към нея, оповестяват от ММС.

По време на обиколката двамата министри посетиха и подготвителната зала на „ Арена Армеец “, където голям брой деца и националните ни тимове отбор и самостоятелно организираха подготовка по художествена гимнастика. Кралев направи пред гостите презентация на красивия спорт и ги срещна с историята на българската художествена гимнастика и с триумфите на грациите ни през годината.
 a24q5733_1024x627  a24q5807_1024x627  a24q5825_1024x625  a24q5839_1024x588  a24q5853_1024x504  a24q5875_1024x692
Българският министър сподели на иранския си сътрудник и множеството постери на български спортисти, които красят залата и му описа за достиженията им.

В понеделник Кралев и Солтанифер подписаха меморандум за съгласие в региона на младежта, а сред двете страни има подписан и меморандум за съгласие и съдействие в региона на физическото образование и спорта.

Министър Солтанифер благодари за положителната организация по време на престоя си в София и насочи покана към Красен Кралев да посети Иран.
„ Направихме доста срещи, на които обменихме скъп опит и аз имам вяра, че ще продължим да развиваме положителното си съдействие във всички области “, съобщи министър Солтанифер.

Иранският министър разгласи, че има интерес спортисти от неговата страна да се възползват и от опциите, които България предлага в зимните спортове.

Кралев уведоми госта си, че към този момент е провел срещи с Българската федерация по битка за взаимни лагери сред състезателите от двете страни.
Министър Кралев подари на Масуд Солтанифер книгата „ Всичко е битка “, разказваща за живота и триумфите на именития български герой Валентин Йорданов, който е доста почитан в Иран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР