Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на министъра

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на министъра
Коментари Харесай

Министър Кралев представи на иранския си колега Масуд Солтанифер Арена Армеец и златните момичета

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа на министъра на спорта и младежта на Ислямска република Иран Н.Пр. Масуд Солтанифер най-голямата зала в България " Арена Армеец ".

 Министър Кралев връчи почетен плакет на бронзовата медалистка от Световното състезание по карате Ивет Горанова
Министър Кралев връчи почетен плакет на бронзовата медалистка от Световното състезание по карате Ивет Горанова

18-годишната плевенчанка завоюва бронз в олимпийската категория до 55 кг " Кумите " на шампионата на планетата в Мадрид

Кралев, неговият заместител доцент Стоян Андонов и изпълнителният шеф на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов срещнаха делегацията от Иран с изискванията за осъществяване на подготвителен развой и опциите за спортна активност и огромни концерти, които оферират огромната зала и помощните пространства към нея.

 Снимка 390638
Източник:

По време на обиколката двамата министри посетиха и подготвителната зала на " Арена Армеец ", където голям брой деца и националните ни тимове отбор и самостоятелно организираха подготовка по художествена гимнастика. Кралев направи пред гостите презентация на красивия спорт и ги срещна с историята на българската художествена гимнастика и с триумфите на грациите ни през годината.

 Снимка 390625
Източник:

Българският министър сподели на иранския си сътрудник и множеството постери на български спортисти, които красят залата и му описа за достиженията им.

Както е известно, в понеделник Кралев и Солтанифер подписаха меморандум за съгласие в региона на младежта, а сред двете страни има подписан и меморандум за съгласие и съдействие в региона на физическото образование и спорта.

Министър Солтанифер благодари за положителната организация по време на престоя си в София и насочи покана към Красен Кралев да посети Иран.

 Снимка 390622
Източник:

" Направихме доста срещи, на които обменихме скъп опит и аз имам вяра, че ще продължим да развиваме положителното си съдействие във всички области ", съобщи министър Солтанифер.

Иранският министър разгласи, че има интерес спортисти от неговата страна да се възползват и от опциите, които България предлага в зимните спортове.

Кралев уведоми госта си, че към този момент е провел срещи с Българската федерация по битка за взаимни лагери сред състезателите от двете страни.

Министър Кралев подари на Масуд Солтанифер книгата " Всичко е битка ", разказваща за живота и триумфите на именития български герой Валентин Йорданов, който е доста почитан в Иран.

 Снимка 390621
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР