Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Плевен, за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Плевен, за
Коментари Харесай

Министър Кралев проведе дискусия със спортната общественост в Плевен

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Плевен, с цел да се срещне с представитли на локалната спортна общност. Кралев организира дълга полемика с нас 50 спортисти, треньори и спортни деятели. Те обявиха пред спортния министър, че локалната власт бойкотира развиването на спорта в Плевен.

По покана на Мирослав Петров Красен Кралев се срещна персонално със положението на спортната инфраструктура в Плевен. Той се увери, че спортните уреди имат огромна потребност от реновиране. Най-належащ е казусът с отоплението, климатизацията и вентилацията в зала " Спартак ". Според спотруващите там огромна част от спортната база не е обновявана от 1970 година. Въпреки че поддръжката на тази зала е обвързване главно на Общината, министър Кралев пое ангажиемт за финансиране на план за създаване на климатизация и отопление, в границите на 350 хил.лева. Но единствено при изискване, че Министерството на младежта и спорта (ММС) получи план от общинската администрация, който да дава отговор на условията за финансиране.
 Снимка 448639
Източник:

Заедно със международния първенец по бокс Детелин Далаклиев Красен Кралев огледа и помещението, което Общината е отпуснала, с цел да се направи зала за бокс. Състоянието на отпуснатото помещение е извънредно неприятно, тъй като съставлява просто една изоставена железна структура. Но все пак ММС ще подкрепи построяването на нова боксова зала в Плевен. Има утвърден от ММС план, който ще получи финансиране в границите на 200 хил.лева.

Спортният министър ревизира персонално каква част от Арена " Плевен " е издигната с двата милиона, отпуснати от кабинета " Орешарски ". Стойността на целия план е близо 13 млн. лв., само че през 2014 година държавното управление на Орешарски отпуска единствено два милиона, които безусловно са " заровени " в една пуста поляна със излят бетон за основи. Красен Кралев съобщи, че на процедура държавното управление на Пламен Орешарски е замразило плана като не е отпуснало цялата нужна сума. " Когато ние строим или ремонтираме зали, ги вършим с изцяло обезпечено финансиране, от начало до край. Плевенчани заслужават нова мултифункционална спортна зала, само че тази сума може да бъде отпусната единствено от Министерски съвет, след диалози сред държавното управление и общинската администрация ", разяснява той.
 Снимка 448638
Източник:

Министърът на младежта и спорта беше формален посетител и на благотворителната вечеря, проведена от " Лайънс клуб Плевен ", която имаше за цел събиране на средства за възобновяване на спортната зала по лека атлетика на Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " в Плевен. Необходимата сума е в размер на 250 000 лв.. Министерството ще помогне със средствата, които не доближават, с цел да се направи ремонтът на залата.

На всички събития в Плевен министър Кралев бе придружаван от бронзовия медалист от последното международно състезание по бокс Радослав Панталеев, който е плевенчанин, както и от спортната легенда Любо Ганев.
 Министър Кралев в Плевен: Вие сте образец за това, че гражданското общество е живо
Министър Кралев в Плевен: Вие сте образец за това, че гражданското общество е живо

“Лайънс клуб ” - Плевен и ММС осигуриха средствата за ремонт на спортната зала по лека атлетика в града
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР