Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи специален златен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи специален златен
Коментари Харесай

Красен Кралев с медал от президента на МОК Томас Бах

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи специфичен златен орден за заслуги към олимпийското придвижване от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.
Това се случи по време на визитата на двамата в Пловдив, където продължава Световното състезание по гребане за мъже и дами.

Преди днешните финали се състоя и първата копка за построяването на втори гребен канал в Пловдив. В гала участваха Красен Кралев, Томас Бах, президентът на Международната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан, кметът на Пловдив Иван Тотев, Президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и ръководителят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Красен Кралев взе участие в награждаването на медалистите в дисциплината четворка скул (жени), където първенец стана екипажът на Полша, следван от Германия и Холандия

В България по покана на българския министър е съветският му сътрудник Павел Колобков, който изгледа финалите от днешния ден и награди призьорите от надпреварата на четворка без кърмчия (жени), в което съветският екипаж завоюва бронзов орден.

Проектът за втори гребен канал, за който през днешния ден беше направена първа копка носи името екопарк „ Марица “. Той включва 656 декара залесяване, като самият канал е 105 декара водно огледало. Дължината му ще бъде 2100 м с ширчина 45 м. Дълбочината ще е 1,5 м. Предвижда се повърхност за водни атракциони. Ще има 37 декара езеро с островчета за гнездене на редки и предпазени птици. Двата канала ще имат четири връзки - след финала, на 300 м, на 1100 м и на старта, като междинните връзки са за надпреварите по кану-каяк, при които има разнообразни дистанции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР