Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи призив към

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи призив към
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев с призив към младежките организации да се включат в Доброволческия корпус

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев насочи апел към младежките организации да се включат в битката с COVID-19:

" Обръщам се с апел към всички юношески организации в България да се включат в Доброволческия корпус за битка с COVID-19 и да поддържат решителните ограничения на държавното управление, Националния действен щаб и локалната власт против пандемията:

През последните години Министерство на младежта и спорта поддържа финансово реализацията на голям брой планове, ориентирани към образование на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лв. за провеждането на редица начинания. От 2016 до 2019 година по Национална стратегия за младежта в частта за " Младежко доброволчество и присъединяване в доброволчески начинания " са финансирани 37 планове, извършени са над 100 образования на млади доброволци и са осъществени над 150 доброволчески акции и начинания. Десетки планове с включени доброволчески действия са финансирани и по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта.

По направление " Активизирай младите " от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 планове, включващи и доброволчески начинания.

След години на взаимна работа с тях като министър на младежта и спорта се обръщам към младежките организации с апел - да се включат интензивно в самодейностите на локално и национално равнище и да поддържат напъните на държавното управление, на локалната власт и на Националния действен щаб, с цел да се преборим дружно с пандемията!

Към този миг има основана организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Всеки може да се причисли към тях като стане доброволец в своята Община, където има основан Общински действен щаб. Ставайки част от Доброволческия корпус всеки човек подкрепя персонално активността на Националния спешен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

Сигурен съм, че ще потвърдим на обществото, че младежите са освен бъдещето, само че и сегашното на България! Вярвам в младите българи и в силата на доброволчеството! "

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР