Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отново посети зала

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отново посети зала
Коментари Харесай

Министър Кралев отново подкрепи българските боксьори на купа Странджа

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев още веднъж посети зала " София ", с цел да наблюдава четвъртфиналните дуели от обедната сесия на боксовия шампионат за Купа " Странджа ". Всички срещи с българско присъединяване приключиха с победи за нашите представители.

Кралев и президентът на Българската федерация по бокс наблюдавахме триумфа на Станимира Петрова, с който тя си обезпечи орден в женската категория до 57 кг. Петрова се наложи над Владислава Кухта от Казахстан с цялостно съдийско единогласие. За място на финала международната шампионка от 2014 година ще се изправи против украинката Юлия Циплакова. Спортният министър поздрави Станимира и нейния персонален треньор Петър Лесов за чудесно извършената среща и следващия й триумф в най-стария боксов шампионат в Европа.
 Снимка 520430
Източник:

В същата категория Светлана Каменова също реализира безапелационна победа, с цел да си подсигурява минимум бронзов орден. Каменова завоюва четвъртфиналната си среща с Андреа Медина (САЩ).
 Отлична Станимира Петрова на полуфинал на
Отлична Станимира Петрова на полуфинал на " Странджа "

Записа победа с 5:0 над представителката на Казахстан Владислава Кухта

Успех реализира и Мелис Йонузова. В категория до 69 кг. тя се наложи над Бусенас Сюрменелъ (Турция) в оспорвана среща. Йонузова беше избрана за победител с 3:2 съдийски гласа.

Единственият ни представител при мъжете в първата сесия за деня Петър Белберов се класира за полуфинал в категория +91 кг. след триумф над чеха Мартин Пинц.
 Радо Панталеев носи първи орден на България от
Радо Панталеев носи първи орден на България от " Странджа "

Боксьорът на ЦСКА се класира на полуфиналите

Във вечерната сесия на кръга ще се качат още 4 български представители. Многократният европейски първенец Даниел Асенов се изправя против Нодари Дарбаидзе (Грузия) в категория до 52 кг. В същата категория Дарислав Василев ще боксира против Дипак Комар (Индия). При 57-килограмовите натурализираният кубинец Хавиер Ибанес ще се изправи против Миразизбек Мирзахалилов (Узбекистан). В конкуренцията при дамите Стойка Кръстева (51 кг.) ще срещне французойката Васила Лхадири (Франция).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР