Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри турнира от

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри турнира от
Коментари Харесай

Министър Кралев откри първото Гран При по олимпийско таекуондо в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри шампионата от сериите Гран При по олимпийско таекуондо, на което България е хазаин за първи път.

Надпреварата с сан G4 се организира от 18 до 20 октомври в София и събира елита на международното таекуондо у нас.

„ За България е голяма чест за първи път в своята история да семейства на един от четирите Гран При шампионата в календара на Световната федерация по таекуондо. За нас е огромна наслада да приветстваме най-хубавите бойци света в този спорт. България е страна, която се слави като отличен хазаин на надпревари от най-голям сан и се надявам, че амбициозният президент на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев ще се оправи ослепително, както всякога, когато е провел интернационалните турнири”, съобщи министър Кралев по време на формалната гала по откриването.

Красен Кралев добави, че таекуондо е един от най-бързо разрастващите се спортове, който е обичан и практикуван от доста младежи в България. „ За нас е обвързване и отговорност да подкрепим този спорт, откакто има толкоз доста обич и предпочитание от млади българи да го практикуват”, сподели още спортният министър.

Специален посетител на събитието е и президентът на Световната таекуондо федерация доктор Чонг Уон Чо, както и ръководители на федерации на всички международни сили на този спорт. Председателят на БФТ Слави Бинев получи огромно самопризнание, откакто беше определен за член на Управителния съвет на международната таекуондо централа КУКИОН. Той е първият европеец, който заема сходен пост.

В София гостува елитът на таекуондо. Участват 256 състезатели, измежду тях олимпийски, международни и европейски първенци. България е показана от 7 таекуондисти - Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Теодор Здравков, Йордан Колев, Божидар Аврамов, Ванеса Маркова и Емилия Тасева. В навечерието на шампионата Калоян Бинев получи лекарска възбрана и няма да взе участие.

От Гран При конкуренцията в София могат да бъдат извоювани огромен брой точки за ранглистата, по която се дефинират участниците на Олимпийските игри в Токио през 2020 година Предишните две надпревари от сериите се организираха в Рим, Италия и Чиба, Япония.

По време на откриването феновете в зала “Ефе” имаха опция да видят световноизвестния тим за демонстрации на Световната таекуондо федерация, който преди София посети Варна и Бургас.
10
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР