Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновеното крило

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновеното крило
Коментари Харесай

Министър Кралев откри обновената зала Дружба в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновеното крило на състезателен комплекс " Дружба " в Перник. Ремонтът на залата е на стойност 93 042 лева с Данък добавена стойност, обезпечени от ММС. Тя ще бъде употребена за подготовка от ВК " Миньор " Перник, над 180 девойки от клуб по художествена гимнастика " Виктория " и клуб по кикбокс " Боец ".

" Тази зала е образец по какъв начин с малко средства може да се реализира нещо доста потребно за града. Надявам се да продължим по същия метод това положително съдействие, с цел да може да се усъвършенства спортната инфраструктура и състезателите в другите типове спорт да могат да се приготвят пълноценно и да пазят достойнството на България. Вашият град е раждал огромни първенци, от които страната ни има потребност и ние сме длъжни да оказваме помощ ", съобщи министър Кралев.

Той показа пред гостите, че е впечатлен от децата на клуба по художествена гимнастика " Виктория ", които скоро ще се радват на нов килим, закупен със съдействието на ММС.

" Срещата с девойките стана напълно инцидентно в София по време на Европейската седмица на спорта, през която минаха над 5000 възпитаници. Тогава им дадох обещание килим, който скоро ще бъде при тях ", сподели още Кралев и добави, че идната година ще им бъде обезпечен и подиум за по-пълноценна подготовка. Министърът на спорта изненада прелестно младите надарени девойки от клуба като ги срещна с придужаващата го бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова. Тя им даде обещание да съдийства по време на идващия шампионат по художествена гимнастика, на който клуба ще бъде хазаин.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева благодари на министър Кралев за поддръжката, която ММС оказва за развиването на спорта в града. В знак на благодарност тя му подари имитация на щемпел на цар Петър. Благодарности изрекоха и представителите на спортните клубове, които ще употребяват оборудването.

Обновяването на залата започва през месец юли 2019 година по самодейност на Община Перник и след утвърден план импортиран в ММС. След ремонта залата разполага с нова подова настилка, сменени са електрическата апаратура и осветителните тела, конфигурирани са защитни загради на прозорците и е инсталирана волейболна мрежа.

Министър Кралев разгледния целия комплекс, в който се помещват зали за бокс, битка, повдигане на тежести и таекуондо. След като се срещна с изискванията, при които се приготвят тежкоатлетите министърът се ангажира ММС да финансира възобновяване на залата им. Щангистите в Перник ще получат ново съоръжение, а помещението ще се снабди с качествена настилка и сцени за тренировки. Благодарност за тази поддръжка изрази трикратният международен първенец и повторен олимпийски вицешампион Йото Йотов, който е треньор в клуба.

На събитието участваха Вяра Церовска, регионалният шеф на Перник Ирена Соколова, националният представител от Политическа партия ГЕРБ Александър Александров, представители на спортните клубове в града.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР