Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка
Коментари Харесай

Откриха ледената пързалка на стадион „Юнак“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ледената пързалка на стадион „ Юнак “. Съоръжението е благосъстоятелност на НСБ, а инвестицията в него е в размер на 340 000 евро.

„ Изключително съм благополучен, че за следващ път изпълнихме свое заричане и преди Коледните празници успяхме да открием пързалката. Бяхме дали обещание това оборудване, което не беше работило като пързалка от близо 30 години, да бъде възобновено, с цел да може допустимо най-вече деца да се допрян до магията на кънките и да стартират да се занимават професионално с този спорт. Много столичани са създали първите си стъпки в зимните спортове точно тук, където беше именитата пързалка „ Дружба “, сподели Кралев и предложения жителите и гостите на София да се възползват от оборудването по време на празниците. Пързалката ще бъде на стадион „ Юнак “ до началото на месец март, когато ще бъде употребена за Световното състезание по шорттрек за мъже и дами в „ Арена Армеец “.

„ Смятам, че в случай че има повече такива обекти, ще имаме повече шансове да развиваме най-успешния зимен спорт за България - шорттрека “, съобщи Красен Кралев.

Сред специфичните посетители на събитието бяха изпълнителният шеф на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов, трикратната олимпийска медалистка в шорттрека и член на Управителния съвет на Българската федерация по кънки – Евгения Раданова и носителката на два бронзови медала от Зимните юношески олимпийски игри през 2016 година Катрин Маноилова, която е и огромната ни вяра за сполучливо показване на идното Световно състезание по шорттрек. „ Тук е мястото, на което направих своите първи стъпки в спорта преди доста години и съм извънредно разчувствана да стъпя още веднъж на ледената пързалка.

Надявам се по моя път да тръгнат доста бъдещи млади първенци. Една от тях – Катрин Маноилова е през днешния ден измежду нас. Пожелавам й триумф и се надявам всички да дойдете през месец март на Световното състезание по шорттрек за мъже и дами “, сподели Евгения Раданова.

На пързалката ще има професионални треньори, които да дават уроци на начинаещите. Осигурени са чисто нови кънки, които ще бъдат отдавани чартърен. В делничните дни ще има часове, в които деца до 12-годишна възраст ще могат да се възползват от пързалката гратис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР