Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в
Коментари Харесай

Министър Кралев награди победителите в международния турнир по фигурно пързаляне София Трофи

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в интернационалния шампионат по фигурно пързаляне " Купа София ". В оспорвана конкуренция при дамите българката Александра Фейгин зае второто място в крайното класиране. Тя беше изпреварена само от състезаващата се за Австрия Олга Микутина.

Европейската шампионка за девойки получи 187.39 т. за осъществяванията си в късата и волната стратегия. Фейгин събра актив от 181.75 т. Трета се подреди шведката Анита Йослунд с резултат 158.05 т. От останалите български представителки най-добре се показа Мария Левушкина, която зае петата позиция.
 Красен Кралев: Организацията на Световната купа по ски в Банско е блестяща
Красен Кралев: Организацията на Световната купа по ски в Банско е блестяща

" Аз съм извънредно горделив с това, което направихме тук "

Пред министър Кралев Александра Фейгин показа, че е удовлетворена от постигнатия резултат и гледа с оптимизъм към Световното състезание в Швеция.

При мъжете първото място бе за българския представител Лари Луполоувър, който събра общо 222.77 т. за осъществяванията си в късата и волната стратегия.

В тазгодишното издание на " София Трофи " вземат участие общо 280 фигуристи от 18 страни. Домакин на шампионата е столичният Зимен замък на спорта, а уредник е кънки клуб " Денкова-Стависки ". Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и кръг от веригата надпревари за Купа " Европа ".
 Снимка 520888
Източник:

За нашите национали " София Трофи " е генерална подготовка за идното Световно състезание. В Стокхолм (Швеция) България ще бъде показана от Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата ни двойка Мина Здравкова/Кристофър Дейвис. Спортният министър Красен Кралев пожела триумф на родните фигуристи във значимото съревнование. Планетарният шампионат стартира на 22 март.
 Снимка 520887
Източник:

Кралев организира диалог с вицепрезидента на ISU Александър Лакерник, който е специфичен посетител на шампионата. Лакерник показа, че е извънредно впечатлен от организацията и изискванията, които предлага Зимният замък на спорта. През последните 3 години бяха вложени общо 5,4 млн. лева за реконструкцията на главната и подготвителната зала на оборудването, което е благосъстоятелност на държавното комерсиално сдружение " Академика 2011 ". Пред вицепрезидента на ISU Кралев съобщи, че " Арена Армеец " е подготвена да одобри Европейското състезание по фигурно пързаляне през 2024 година Българската федерация по кънки работи по подготовката на кандидатурата. Крайният период за подаване на нужните документи е 15 април. Спортният министър увери Александър Лакерник, че най-голямата спортна зала у нас към този момент има насъбран опит от провеждането на огромни шампионати в зимните спортове. През 2019 година в " Арена Армеец " се организира Световното състезание по шорттрек, което получи отлични мнения за организацията си.

" София Трофи " продължава на 1 и 2 март с съревнования при юношите и децата.
 Снимка 520889
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР