Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието
Коментари Харесай

Трима министри на среща със спорта в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора. Те се срещнаха с главните проблеми, които стоят пред тях в активността им, като доста съществено беше обиден въпросът за отпусканите средства от ММС по Програмата за развиване на спортните клубове. В Стара Загора 23 клуба получават дотация, която е в размер на 307 691 лева
 Министър Кралев организира работна среща с представители на спортните клубове в Сливен
Министър Кралев организира работна среща с представители на спортните клубове в Сливен

Кралев означи, че досега в спортна инфраструктура са вложени над 500 млн. лева от държавните управления на Бойко Борисов

" Плановете ни са през идващите 4 години да достигнем до 200% нарастване на парите, които се отпускат за клубовете. Това е значимо да се случи, с цел да могат треньорите да получават по-високи хонорари за своята работа. Те са хората, които построяват спортистите ", съобщи Кралев. Той добави, че се планува да се увеличи квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран техният статут.
 Снимка 521926
Източник:

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че ще продължи построяването на физкултурни салони в цялата страна. Планът е всяка година да се строят по 25 уреди. В Стара Загора ще бъде издигнат подобен във II ОУ " П. Р. Славейков ". Вълчев добави, че се работи и по концепцията във всяко учебно заведение да бъде построено футболно игрище, с което да се подобрят доста изискванията за провеждането на часовете по физическо образование.
 Министър Кралев поддържа националите ни за Купа
Министър Кралев поддържа националите ни за Купа " Дейвис "

Домакин на мачовете е зала “София ”

Пред клубовете спортният министър Красен Кралев разгласи, че доста скоро ще стартира построяването на лекоатлетическа писта на един от подготвителните терени на стадион " Берое ". ММС влага близо 1 250 000 лева в строителните действия по оборудването. През 2015 година спортното министерство обезпечи 348 065 лева за ремонта на подготвителното игрище на стадион " Верея ". " Имаме доста работа по спортната инфраструктура в цялата страна. След като 30 години не беше направено нищо, държавните управления на Бойко Борисов вложиха към 500 млн. лева, с цел да може в България да имаме уреди, които да одобряват интернационалните спортни прояви от най-голям сан. В Стара Загора ще бъде построена огромна многофункционална спортна зала, за която Министерският съвет отпусна 14,5 млн. лева Искаме да продължим с този упорит проект и през идващите години ", добави Кралев.

Представителите на спортните клубове изрекоха своята признателност към министър Кралев за отношението и поддръжката, която срещат от спортното министерство през последните години.
 Министър Кралев организира среща със спортните клубове от Велико Търново
Министър Кралев организира среща със спортните клубове от Велико Търново

Започна ремонтът на зали по битка, бокс, повдигане на тежести и спортна пукотевица

След диалозите Красен Кралев посети стадион " Берое ", където следи онлайн футболната среща от Първа лига сред " Берое " и " Лудогорец ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР