Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира пред Код

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира пред Код
Коментари Харесай

Кралев: Да не изкарваме съдиите жертви, на които се оказва натиск

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява пред „ Код Спорт ” настоящите тематики във футболното ни съдийство. Той бе безапелационен, че най-големите проблеми идват от Съдийската комисия, а не от притежателите на клубове.
 Собствениците на грандовете дадоха обещание феърплей на Бойко Борисов (обновена)
„ Имайки опита и познанията от годините, когато съм бил във футбола, най-големите проблеми идват от Съдийската комисия, а не от притежателите на клубове. По-рядко се получава непосредствено позвъняване от притежателя на клуба, в сравнение с през комисията ”, безапелационен бе той.

Министър Кралев разяснява и за какво не е участвал на срещите на вътрешния министър Младен Маринов с реферите в „ Дом на футбола ” в Бояна.

„ За първата среща бях в отпуск, по тази причина изпратих моя консултант Гошо Гинчев. На втората не бях поканен. Винаги съм подготвен да дам мнение, тъй като считам, че познавам материята най-добре от всички сътрудници в държавното управление.

Затова виждам, че се залитна в една посока реферите да бъдат изкарани като горките момчета, на които непрекъснато им оказват напън. Те са най-невинните и чисти хора, които би трябвало да пазим.

А процесът има две страни – като не искаш да вземеш и да ти дават, отново няма да стане. Добре, ще пазим реферите от притежателите на клубове, само че кой ще ги пази от Съдийската комисия? Затова трябваше и хората от комисията да бъдат извикани на срещата. ”

Според Красен Кралев в деяние ще влязат СРС-та и ще има непрекъснато наблюдаване. „ Предупреждението на премиера Борисов и министър Маринов беше задоволително ясно. Затова никой не би трябвало да се сърди, в случай че се потвърди някаква интервенция и въздействие.

Това е последно предизвестие, с цел да се почисти съдийството от всевъзможни подозрения. В целия свят се вършат неточности, само че най-малко не са тенденциозни и в изгода единствено на един или два тима. По време нацяло състезание може да се наблюдава в чия изгода се бърка най-често ”, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР