Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира футболни въпроси,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира футболни въпроси,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Желанието ми е да вървим към увеличаване на хората по стадионите

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява футболни въпроси, откакто в четвъртък в Асеновград публично властта взе решение да построи физкултурни салони в 15 учебни заведения. Кралев подчертава, че това, което се е случило по трибуните на efbet Лига през първия кръг, му се е понравило и сподели, че в случай че продължава по този начин, то може да бъде повишен процентовият потенциал за допускане на гости в оборудванията.

„ Обществото е разграничено по отношение на тематиката с допускане на фенове по стадионите. Трудно е да се вземе решение, защото спорт без фенове не може. Всеки желае да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз считам, че и в двата случая взехме вярно решение. Веднага след пандемията допуснахме фенове на стадионите. Разочарован съм, че в някои клубове не съблюдаваха ограниченията. Проявихме схващане и приемливост и ми се желае да покажат същото. Умолявам ги да съблюдават условията, защото от тях зависи здравето им. Доволен съм от първия кръг, което видяхме. Нещата бяха малко по-различни. Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се усилва броя, която ще допуснем. Сега не може да приказваме за това нещо. Нашите решения зависят от почитателите и по какъв начин ще се показват на мачовете. Желанието ми е да вървим към увеличаване”, разяснява Кралев.

„ PCR-тестовете подсигуряват, че ще опазим здравето на играчите. Сумата за един тим е до три хиляди лв. и се прави един път месечно. Не виждам какво ще ги ощети. Ако има хора със признаци, би трябвало да се тестват останалите, с цел да предпазим и противниковите тимове, и съотборниците на инфектирания състезател от възпаление. Смятам, че всичко е в границите на естественото и във опциите на експертите да се оправят с това. Нека продължим в тази тенденция и напълно скоро да записваме понижения на заболелите в България”, добави той.

„ Очакванията ми за сезона са да минем през тежката пандемия и да върнем естествения живот. Не най-големият проблем е това, което става в шампионатите в обособените страни, а за интернационалните срещи. На клубните тимове и националните такива. Знае се, че интернационалните надпревари са спрели на всички места. Всеки взима обособени решения. Олимпиадата е отсрочена, а квалификациите би трябвало да се организират занапред. Искам да бъдат здрави, да се организира един либерален конгрес по разпоредбите през декември. Да се събере управлението на БФС и да продължим да работим добре за в бъдеще”.

„ Доколкото ми е известно, проследявам процесите в Пловдив. Общината е оповестила планове – за 25 милиона и 12 млн. Процедурите вървят, уповавам се да няма обжалвания и да стартират строителните действия. Държавата направи каквото се желае, само че оттук-нататък би трябвало да се спазят процедурите”, приключи Красен Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР