Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министър Ваня

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министър Ваня
Коментари Харесай

Министър Кралев и заместник-министър Колева наградиха участниците в конкурса Спортувай с послание

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министър Ваня Колева наградиха участниците в състезанието " Спортувай с обръщение ", част от плана на асоциация " Докосни дъгата " " Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние ".

 Министър Кралев награди медалистите по бразилско джу-джицу
Министър Кралев награди медалистите по бразилско джу-джицу

Константин Николов и Стилиян Георгиев получиха почетни медали

Проектът се финансира от ММС по Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2018 година В рамките на близо три месеца на формалната страница на плана във фейсбук със свои фотоси и послания се включиха възпитаници на възраст от 15 до 19-годишна възраст от цялата страна. Инициативата поддържаха и редица съумели български спортисти. Петимата възпитаници, чиито фотоси са събрали най-вече лайкове, ще получат специфична премия от формалния сътрудник на състезанието " Техно сцена ".

 Снимка 379549
Източник:

" Благодаря Ви, че участвахте в този план, който е един от най-успешните за тази година. Много е значимо колкото се може повече младежи да се включват в сходни акции за битка с експанзията и другите зависимости. Ние имаме вяра, че реализирането на действия с предпазен темперамент и включването на спорта като главен инструмент за предварителна защита ще спомагат за справяне с тези проблеми и ще насърчат младото потомство към здравословен и физически деен метод на живот ", съобщи министър Кралев.

Председателят на асоциация " Докосни дъгата " доктор Денислава Ангелова благодари на Министерството на младежта и спорта за поддръжката и на всички младежи, които са се присъединили в състезанието. Благодарствени грамоти получиха и медиите, които са подкрепили безплатно плана.

Проектът " Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние " обгръща общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а измежду главните му акценти са тематиките " Насърчаване на здравословен метод на живот ", " Превенция на другите форми на зависимости " и " Превенция на експанзията измежду младежите ". Той е ориентиран към младежи на възраст от 15 до 19 година В рамките на плана се осъществиха редица действия, създаващи условия за поддръжка и мотивация, за личностно развиване на всеки участник, посредством осъществяване на образования и четири тематични форума на тематика " Агресия, принуждение, зависимости и последствия " ; образуване и осъществяване на спортни прояви, образуване и осъществяване на образования, отдадени на здравословния метод на живот; осъществяване на осведомителни акции, ориентирани към предварителна защита на експанзията и поощряване на здравословния метод на живот.

 Снимка 379550
Източник:

През месец август, в границите на плана, се реализира и събиране на водещите футболни клубове в страната, които се сплотиха против експанзията и футболното безчинство.

Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за
хазарта, по която е планът, се осъществя за втора поредна година. Осигурените по нея средства са в размер на 2 000 000 лева

Целите на Програмата са насочени към предварителна защита на другите типове зависимости и/или експанзия, с което да се подобрят качеството на живот и средата, в която живеят и поддържат връзка младежите в България. През 2018 година по нея се осъществят планове на 43 организации.

 Снимка 379548
Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР