Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

Министър Кралев инспектира строежа на спортни обекти в община Костенец

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Костенец Йордан Ангелов направиха ревизия на градежа на спортни обекти в общината. Министерството на младежта и спорта финансира два плана по реда на Наредба № 4 за построяването и реновирането на спортни обекти - държавна и общинска благосъстоятелност. Общата сума на отпуснатите средства е 145 257 лв..

Спортният министър инспектира стадия на строителството по построяването на футболно игрище към ОУ “Константин Костенечки” в село Костенец. Съоръжението ще бъде с изкуствена тревна настилка и осветяване. Очаква се игрището да бъде приключено в края на идващия месец, а от него ще се възползват 166 деца. Директорът на учебното заведение Ангелина Пергелова връчи на министър Кралев благодарствено писмо от името на своите ученици. От своя страна той се ангажира ММС да обезпечи нови баскетболни и волейболни топки, с които да се организират часовете по физическо образование и спорт. Училищният личен състав изрече своята признателност и за днешното решение на Министерския съвет, с което бяха увеличени минималните диференцирани размери на паричните средства, които се отпускат за физическа интензивност и спорт на учениците. За първи път от 14 години страната трансформира дотацията, като общият й размер за цялата страна е близо 5 милиона лв.. Увеличението на средствата визира над 1 милиона деца, възпитаници и студенти в България и ще помогне за закупуването на спортни уреди и принадлежности, както и за присъединяване на учениците в разнообразни шампионати и надпревари.

Вторият състезателен обект, който Красен Кралев инспектира е футболно игрище със зона за стрийт фитнес. Съоръженията се намират в централната част на град Костенец.

Кметът Йордан Ангелов срещна спортния министър и с към този момент осъществен план по Програмата за развиване на селските региони в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. В края на предходната година образователното заведение, в което учат близо 600 деца, се снабди със спортни площадки за волейбол и баскетбол, лекоатлетически браншове и футболно игрище. Общата стойност на инвестицията беше 1,1 милиона лв..
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР