Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

Откриха реновираната волейболна зала във Враца

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Враца Калин Каменов откриха обновената волейболна зала в комплекс “Христо Ботев ”. Ремонтът на оборудването беше финансиран с 1 200 000 лева, обезпечени с Постановление на Министерски съвет.

Мащабната реорганизация на залата включва въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, ремонт на компрометирани сектори по фасадата, построяването на санитарни пространства, съблекални и треньорски стаи, замяна на настилката и всички съоръжения. В течение на ремонтните действия беше обособена и естрада с близо 200 седящи места.

“Искам да поздравя моя другар Калин Каменов за всичко това, което прави като кмет на Враца. Виждаме, че през последните години, след като той е кмет на града, нещата радикално се трансформираха освен в региона на спортната инфраструктура, само че и в цялостния образ на града. Моите възторженостти за всичко това, което се случва във Враца. Откриваме едно прелестно оборудване, което е извънредно значимо за подготовката на подрастващите. Знаем, че волейболът е най-успешният български групов спорт. Много деца желаят да се занимават с него. Държавата отделя доста огромно внимание за развиването на волейбола и при мъжете, и при дамите. Надяваме се Враца да стане един от сериозните волейболни центрове, тъй като е извънредно значимо освен за триумфите ни като нация в този спорт, само че и за построяването на едно крепко потомство – почтени българи, със мощен дух, мощни персони ”, съобщи министър Красен Кралев.

Кметът на Враца Калин Каменов благодари на държавното управление за получената финансова поддръжка при реализирането на плана. След ремонта в залата ще могат да се организират както тренировки, по този начин и волейболни шампионати на национално равнище.

Министър Кралев означи, че Община Враца ще кандидатства с план за възобновяване на лекоатлетическата писта на стадион “Христо Ботев ”. Министерството на младежта и спорта ще финансира ремонтните действия с близо 1,7 млн. лева Целта е цялостното възобновяване на оборудването и слагането на съвременна настилка, сертифицирана от Световната атлетическа централа.

Пред представителите на медиите Красен Кралев разяснява капиталовата политика на ММС във връзка с спортната инфраструктура през 2020 година

" Само за тази година със средства на ММС имаме открити 10 обекта. В момента в друга фаза на осъществяване на публични поръчки или на осъществяване на договорите са още 20 уреди. Към тях прибавяме и 27-те физкултурни салона, за които има извършени публични поръчки, като към този момент има подписани контракти за първите осем. Смятам, че всяка година при положително предпочитание и организация може да се вършат към 30 физкултурни салона. Цифрите са впечатляващи. Нито едно българско държавно управление през последните 30 години не е направило толкоз доста за спорта, колкото ние направихме. Виждам, че нашите сънародници правят оценка направеното. Надявам се, че ще продължим и през идващите години да изпълняваме тази амбициозна капиталова стратегия в региона на спорта ”, съобщи Красен Кралев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР