Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, европейският комисар за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, европейският комисар за
Коментари Харесай

Министър Кралев и еврокомисар Мария Габриел откриха Европейското първенство по таекуондо в София



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, европейският комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел и президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев откриха публично Европейското състезание за мъже и дами, на което София е хазаин. В конкуренцията вземат участие над 500 състезатели от целия континент.
 Красен Кралев откри зала по битка и стрийт фитнес в Сливо поле
Красен Кралев откри зала по битка и стрийт фитнес в Сливо поле

Спортният министър направи първа копка на спортно игрище в Щръклево

" България за следващ път е хазаин на състезание от толкоз висок сан и съм сигурен, че още веднъж ще се потвърдим като отлични уредници. За първи път обаче одобряваме Европейско състезание по таекуондо за мъже и дами. Не се колебая, че ще се оправим ослепително, тъй като Българската федерация и нейният президент господин Бинев са потвърдили, че имат извънредно съвременно виждане за развиването на този спорт. През последните няколко години в нашата страна се организираха няколко значими събития и неслучайно таекуондо е един от най-бързо разрастващите се спортове в България. Популярността му измежду подрастващите е огромна, което в действителност е смисълът на цялата ни активност - колкото се може повече български деца да се вдъхновят и да имат опция да практикуват обичаните си спортове ", съобщи Красен Кралев по време на откриването.
 Снимка 526395
Източник:

Той добави, че България е една от страните, които имат ясни правила за провеждането на толкоз огромни надпревари. " Това е едно от последните огромни надпревари преди Летните олимпийски игри. Домакинството на Европейското състезание е следващият комплимент за българския спорт, за българските федерации и за водачите, които ги водят. Нека да си пожелаем преди всичко да бъдем здрави, а спортистите да излязат без контузии от идните борби. Аз съм сигурен, че напълно скоро ще победим и пандемията и почитателите още веднъж ще могат да се радват на най-хубавите спортисти ", сподели още Кралев.

Спортният министър пожела триумф на всички състезатели. Кралев получи почетен плакет от президента на федерацията Слави Бинев в символ на признателност за съдействието от страна на ММС при организирането на шампионата.
 Бойко Борисов и Красен Кралев инспектираха спортната зала в Бяла
Бойко Борисов и Красен Кралев инспектираха спортната зала в Бяла

Размерът на залата разрешава провеждането на надпревари и тренировки по волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис, бадминтон, битка, бокс, джудо, повдигане на тежести и др

Европейският комисар Мария Габриел, която е и патрон на Европейското състезание, поздрави участниците и адмирира напъните, положени за организирането на шампионата. " Радвам се, че през идващите дни България ще бъде столицата на европейското таекуондо за всички тези елитни състезатели. Днес повече от всеки път имаме потребност да бъдем въодушевени от визията, задачата и полезностите на този спорт, тъй като таекуондото е освен това от спорт - това е метод на живот ", сподели Мария Габриел.
 Снимка 526394
Източник:

Сред гостите на Европейското състезание e и посланикът на Република Корея Н. Пр. Джънг Джингю. Той посочи отличната организация на конкуренцията, която се организира при прецизно съблюдаване на ограниченията против разпространяване на COVID-19. Състезателите, треньорите и длъжностните лица са изолирани в така наречен " балон ", с цел да бъде непокътнато тяхното здраве.

Първенството за мъже и дами продължава в София до неделя (11.04). В конкуренцията присъединяване взимат 12 български таекуондисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР