Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше удостоен с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше удостоен с
Коментари Харесай

Кралев беше удостоен с почетен седми дан по таекуондо WT

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше почетен с почетен седми дан за поддръжката си за развиването на таекуондо в България персонално от президента на Световната таекуондо централа KUKKIWON доктор Хюн Дюк О. Това се случи на откриването на обичайния шампионат по таекуондо за купата на Корейския дипломат.

Четвъртото издание на годишната конкуренция се организира в столичната зала " София " с присъединяване на рекорден брой състезатели - близо 500 души. Организатор на шампионата е посолството на Република Корея в България взаимно с Българската федерация по таекуондо. Събитието беше намерено от корейския дипломат Н. Пр. Сун Бу Нам, а специфични посетители бяха президентът на Световната таекуондо централа KUKKIWON доктор О, почетният ръководител на европейската таекуондо федерация Парк Су Нам и членът на УС на таекуондо федерацията и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев.

Той беше почетен с почетен пети дан от президента на международното таекуондо. В приветственото си слово ръководителят на Българска федерация по таекуондо Слави Бинев благодари на министър Кралев, посланика на Република Корея и ръководителите на европейското и международно таекуондо за поддръжката към този спорт в България и пое ангажимент за още повече триумфи в бъдеще. " Българската федерация по таекуондо е най-бързо разрастващата се федерация у нас и това се дължи освен на отличната работа на нейния ръководител, само че и на всички треньори и спортисти ", сподели министър Кралев.

Той благодари на доктор О, Парк Су Нам и дипломат Сун Бу Нам за доверието, което демонстрират към българската федерация. " Таекуондото е към този момент измежду водещите спортове в България ", безапелационен беше министърът. В речта си президентът на Световната таекуондо централа доктор О заявява поддръжката на KUKKIWON за основаването на таекуондо център в България, който по думите му ще помогне на България да поеме централна роля за развиването на таекуондото в Европа.

Пред цялостната със фенове и състезатели зала " София " и пред формалните посетители бяха показани и част от българските участници в идното през декември в София Европейско състезание по таекуондо за олимпийски категории Никол Чорбанова, Митко Джорджев, Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев.

След формалното разкриване гостите изгледаха демонстрации от българския демонтсрационен тим по KUKKIWON, воден от Пламен Захариев. Специално за шампионата в София дойде и демонстративният тим на KUKKIWON. В него вземат участие най-хубавите демонстратори по таекуондо в света. Той ще направи своите демонстрации по-късно денем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР